Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, îi acuză pe social democraţi că la finalul de mandat 2012 – 2016 continuă să dea vina pe opoziţie. Gheorghe Flutur a făcut aceste precizări după ce senatorul PSD de Suceava, Oviu Donţu, l-a acuzat de ipocrizie după ce acesta i-a solicitat ministrului economiei să precizeze când va fi finalizată magistrala de gaz de la Pojorâta la Vatra Dornei, investiţie începută prin proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu la standarde europene”. „Vreau sa aduc aminte senatorului Ovidiu Donţu şi partidului din care face parte că în mandatul 2000-2004 au încheiat cel mai păgubos contract, angajând un credit de 86 de milioane de euro, pe care 61 de primării sucevene vor trebui să-l plătească timp de 25 de ani, cu intenţia declarată de a se construi magistrale de gaz şi centrale termice. Şi consider că nu exista obrăznicie mai mare decât ca acum la final de mandat 2012-2016 să dai vina pe opoziţie, tu PSD, care nu ai făcut nimic pentru judeţul Suceava”, a spus Flutur. Liderul PNL Suceava a subliniat că mergând pe aceeaşi logică a reprezentanţilor PSD, proiectul de 50 de milioane de euro pentru modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” aprobat în timpul mandatului său de preşedinte al Consiliului Judeţean este întârziat tot din vina opoziţiei. „Poate vreţi să spuneţi că întârzierile la centura Sucevei sunt tot din cauza noastră, abandonarea rutei ocolitoare a Rădăuţilor, tot din cauza noastră, iar pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc este abandonată tot din cauza noastră”, a declarat Gheorghe Flutur. El a subliniat faptul că lista obiectivelor abandonate este bine cunoscută de suceveni, considerând că aceştia sunt „puternic afectaţi” de guvernarea PSD locală şi naţională.
Făcând referire la proiectul „Suceava – utilităţi şi mediu”, Flutur a ţinut să reamintească faptul că atunci când a preluat conducerea administraţiei judeţene în vara anului 2008, la acet proiect nu se mai lucra de mai mult de un an. Gheorghe Flutur a arătat că proiectul era blocat datorită neîntelegerilor dintre constructor şi beneficiar ca urmare a scumpiri conductelor de oţel, precum şi ca urmare a unor calamităţi naturale care au afectat magistrala de gaz metan pe tronsonul Frasin – Câmpulung Moldovenesc. „Noi am fost cei care am deblocat acest proiect şi astfel a ajuns gazul metan la Câmpulung Moldovenesc. Din câte ştiu, în primăvara lui 2012 era finalizată proiectarea şi Transgaz avea fonduri pentru continuarea lucrărilor la magistrala către Vatra Dornei. Şi întreb astăzi Guvernul PSD: de ce nu a continuat aceste lucrări?”, a precizat liderul liberalilor suceveni.
El a mai adăugat că în anii 2005-2006, ca şi acum, este în vigoare un Cod Silvic, care conţine proceduri foarte clare referitor la scoaterea din circuitul silvic a terenurilor pe care trec conductele de gaz. „Se impunea atunci, cum se cere si acum, sa fie respectate toate aceste proceduri. Întreb acum, când au şi votat un nou Cod Silvic, de ce PSD nu face nimic pentru a se continua lucrările pe magistrala Pojorâta-Vatra Dornei? Şi atunci, unde este ipocrizia, domnule Ovidiu Donţu?”, a încheiat Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava