Concert pascal
MOPAN Suceava

Copreședintele organizației județene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că în cazul în care va prelua șefia administrației județene după alegerile locale de anul viitor va face un parteneriat pentru dezvoltarea județului cu toți primarii indiferent de culoarea politică. Flutur și-a prezentat strategia de dezvoltare a județului  în care prioritatea de grad zero este scoaterea din izolare a acestei zone.  ”Este un ţipăt pentru că Bucovina a fost dată jos de pe hartă în ceea ce privește promovarea. Păcat de brandul pe care noi l-am creat. Eu nu cred că trebuie să folosim Bucovina doar la butonieră când ne convine să vindem un produs de-al nostru. Am văzut zilele acestea lapte de Bucovina pentru brânză de Făgăraș. Dacă vrem să  folosim brandul așa nu e în regulă. Eu cred că avem atât de  multe lucruri de făcut  aici şi putem să le facem astfel încât Bucovina şi județul Suceava trebuie repuse pe hartă pentru că merită. Bazele promovării Bucovinei în mare parte s-au pus în mandatul meu de preşedinte al Consiliului Județean. Recunosc și adversarii politici acest lucru. Am promovat turismul și marile proiecte despre care a vorbit o ţară şi o lume întreagă. Mă refer la prezența noastră în marile capitale europene cu produsele din Bucovina, cu mănăstirile, cu turismul de toate formele de la cel religios până la cel gastronomic. Eu simt că turația motoarelor a scăzut foarte mult în ultima vreme și nu este bine”, a spus Flutur.

Gheorghe Flutur pune accent pe antreprenoriat și pe asociere

Un loc aparte în strategia de dezvoltare a județului propusă de Gheorghe Flutur îl are infrastructura. Flutur s-a arătat îngrijorat de lipsa unei viziuni de dezvoltare a infrastructurii. ”Încep cu aeroportul Salcea. Am văzut că se dau ştiri cu aeroportul dar este trist că nici 2015 nu e  anul în care se va putea zbura de pe acest aeroport şi nu e în regulă. În documentația pe care am făcut-o când am adus fondurile pentru modernizarea aeroportului am vorbit atât de latura de transport turiști dar și de transport de mărfuri. Am susținut dezvoltarea zonei cargo pentru că de aici trebuie să plece mărfuri, produse procesate, materii prime pentru că aşa poţi să dai valoare unei zone în care ai investit 50 de milioane de euro”, a spus liderul liberal. Autostrada care să lege județul Suceava de București și de Ardeal, reprezintă de asemenea unul din proiectele de dezvoltare a infrastructurii propus de Gheorghe Flutur. ”Au fost proiecte desenate la un moment dat de Şova (nr. Dan Șova, fost ministru al transporturilor) pe hârtie cu carioca de care din păcate nu s-a mai auzit nimic. Zona noastră este o pată neagră din punct de vedere al perspectivei autostrăzilor și nu trebuie să rămână aşa.  Putem rediscuta acest masterplan pe transporturi şi va trebui să o facem pentru că avem argumente. Dacă nu vom sparge munții Carpaţi cu o autostradă spre Moldova și una spre Sud nu va fi în regulă”, a explicat Flutur. Strategia de dezvoltare a județului propusă de Flutur prevede proiecte privind îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor, proiecte ce vizează alimentări cu apă, investiții în școli, în transportul în comun și sănătate. Un accent deosebit, a spus Flutur, va fi pus pe antreprenoriat și asociere. ”Suceava este foarte deficitară în locuri de muncă. Obligatoriu va trebui să reorganizăm Consiliul Județean pentru a crea servicii pentru încurajarea antreprenoriatului și acest lucru trebuie să-l facă și primarii. Nu îți vin investitorii singuri sau vin foarte puțini dacă nu te duci să-i cauţi, dacă nu vii întâmpinarea lor, dacă nu le dai facilități. Suntem obligați să facem asta pentru că din păcate uitându-ne la ce exportă şi ce importă Suceava suntem un județ  exportator de materii prime ceea ce nu e în regulă. Vrem multe IMM-uri, vrem inițiativă în toate domeniile, vrem asocieri. Vrem să fim mai bine organizați. Spre exemplu în turism e nevoie de asociere pentru a diversifica serviciile pentru că oamenii
nu vor veni doar să doarmă într-o cameră cu televizor ci trebuie să le oferi servicii. Asta nu pot face individual pensiunile sau hotelurile ci în asociere”, a spus Flutur. El a subliniat că proiectele pe care le propune vor fi puse în practică cu fonduri europene sau prin parteneriat public privat.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava