Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a propus ca Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc să devină un muzeu şcoală, în care să se poată studia inclusiv arhitectura caselor de lemn din Bucovina. Prezent la redeschiderea parţială a muzeului după finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare, Gheorghe Flutur a declarat că „am un îndemn pentru cei care sunteţi aici la muzeu”. „Aş vrea să devină un muzeu şcoală. Pentru că la Câmpulung întâi a fost şcoala de meserii şi după aceea muzeu. Oare nu ar trebui să vorbim mai mult despre arhitectura caselor din lemn din Bucovina şi să luptăm împotriva kitschurilor şi a unor modele urâte care astăzi inundă spaţiul public? Unde poţi să îi arăţi unui primar, unui tânăr, modele de arhitectură case de lemn din Bucovina, dacă nu aici la Muzeul Lemnului. Şi părerea mea este că Ordinul Arhitecţilor, cu cei care răspund în primării de urbanism, să avem întâlniri aici la Muzeul Lemnului, să discutăm despre acest lucru, arhitectura caselor din lemn. Ne place să le vedem în poză, dar trântim nişte pagode dacă se poată şi zgârie ochiul atunci când te uiţi în frumoasa Bucovină. Cred că e un îndemn care o să fie ascultat, aşa cum la Câmpulung am văzut acest liceu de construcţii care este o teribilă şcoală de meserii. Şi dumneavoastră sunteţi prea modeşti şi nu vorbiţi despre ea”, a spus Gheorghe Flutur. El consideră că municipiul Câmpulung Moldovenesc, fostă capitală de judeţ, merită să fie o zonă a şcolilor de meserii, iar prima ar putea fi cea a lemnarilor.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că trebuie luată foarte în serios şi ideea de a deschide la Câmpulung Moldovenesc şi un muzeu al istoriei pădurilor. „Asta pentru că aici la Câmpulung aţi avut prima Şcoală Superioară de Silvicultură. Studenţii de atunci din ’47 – ’48 au fost oameni extrem de valoroşi în acest domeniu. Şi merită să ne gândim şi să vedem dacă nu o să găsim nişte fonduri. Eu cred că vom găsi o soluţie şi pentru asta”, a mai spus șeful adminstrației județene.

Flutur propune ca Muzeul Arta Lemnului să fie un muzeu şcoală pentru arhitectura caselor de lemn din Bucovina, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava