Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, propune plenului Consiliului Județean aprobarea contractării unui credit de 67,782 de milioane de lei. Banii ar urma să fie folosiți pentru modernizarea a trei drumuri județene și pentru extinderea Aeroportului „Ștefan cel Mare”. Decizia cu privire la contractarea acestui credit ar urma să fie luată în ședința Consiliului Județean din data de miercuri, 27 septembrie 2017. În proiectul inițiat de Gheorghe Flutur se precizează că o sumă de 61,782 milioane de lei ar urma să fie alocată pentru asfaltarea drumurilor județene Frasin-Stulpicani-Ostra-Tarnița-Holda, Stulpicani – Gemenea, precum și a unei porțiuni de 3,88 kilometri a DJ 177E, la Slătioara. Tot din credit, o altă sumă de șase milioane de lei ar urma să fie folosită pentru extinderea terminalului de pasageri la Aeroportul Ștefan cel Mare.

Gheorghe Flutur afirmă că prin bugetul propriu al județului pe acest an, datorită resurselor financiare limitate și a multitudinii de activități aflate în finanțare administrației județene, nu au putut fi asigurate suficiente fonduri pentru drumurile județene și pentru Aeroportul „Ștefan cel Mare”. Flutur a adăugat că pentru asigurarea finanțării unor obiective de interes județean este necesară contractarea acestui credit de aproape 68 de milioane de lei. Făcând referire la investițiile propuse în infrastructura rutieră, Gheorghe Flutur a explicat că din punct de vedere al stării tehnice, drumurile județene propuse pentru asfaltare au capacitatea portantă necorespunzătoare pentru preluarea traficului rutier. „Sistemele rutiere prezintă făgașe, gropi, fisuri, crăpături, curbe neamenajate și în consecință drumurile nu mai corespund din punct de vedere al stării de viabilitate și al siguranței circulației”, a mai spus șeful administrației județene.

Flutur a mai adăugat că la propunerea Regiei Autonome Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava, ca urmare a modernizării pistei, a încheierii de noi contracte cu operatorii aerieni și a creșterii numărului de pasageri, se impune extinderea terminalului pentru a face față traficului și a asigurării confortului pasagerilor. „Pentru realizarea acestui obiectiv, Aeroportul Ștefan cel Mare nu dispune de venituri proprii, motiv pentru care se propune utilizarea sumei de șase milioane de lei din acest credit pentru extinderea terminalului de pasageri, urmând ca după finalizarea investiției, operatorul să plătească o redevență care să asigure Consiliului Județean recuperarea investiției, conform legislației în materie aplicabilă”, mai precizează Gheorghe Flutur.

Nu în ultimul rând, el a spus că semnarea contractului de finanțare rambursabilă este condiționată de obținerea avizului Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale din cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava