Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că a avut mai multe întâlniri de lucru cu actualii și viitorii parlamentari PNL de Suceava în care s-a discutat despre prioritățile județului Suceava pe următorii patru ani.

„Am făcut și o simulare în ceea ce privește oportunitatea finanțării cu fonduri europene și guvernamentale a unor investiții prioritare pentru suceveni în următorii patru ani. În aceste zile am aprofundat o temă legată de confortul populației, mai exact cu privire la racordarea la sistemul de canalizare a locuințelor”, a spus Gheorghe Flutur. El a spus că în momentul de față în județul Suceava se află în implementare un program de amploare pe POIM, de un sfert de miliar de euro, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, care se adresează unei treimi din populația județului Suceava, urmând ca în perioada următoare să fie deschise nu mai puțin de 25 de puncte de lucru.

„Datele arată că atât în județ cât și în țară numărul locuințelor racordate la rețelele de apă este mult mai mare decât a celor racordate la rețelele de canalizare. Se constată un grad scăzut, spre zero, a procentului de racordare la canalizare a locuințelor din zona de munte și zonele greu accesibile. În acest context, în urma discuțiilor cu parlamentarii și cu viitorii parlamentari liberali, dar și cu Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, s-a convenit elaborarea unui act normativ prin care să se asigure condițiile pentru dotarea cu fose septice a locuințelor din aceste zone greu accesibile, care sunt într-un număr însemnat în județul Suceava”, a spus șeful administrației județene. El a arătat că aceste fose septice vor fi instalate și folosite cu respectarea tuturor cerințelor de mediu, urmând să se acorde asistență tehnică de specialitate, să fie vidanjate de către serviciile specializate ale administrațiilor locale.

„Ca estimare, vorbim de o sumă de 500 de milioane de euro, la nivel național, pentru un proiect cu fonduri europene pentru dotarea cu fose septice a locuințelor din zonele greu accesibile. Un astfel de proiect ar putea fi introdus la finanțare prin Programul de Reziliență”, a declarat Gheorghe Flutur. Președintele CJ Suceava a amintit că la o scară mai mică, proiecte pentru astfel de zone au fost implementate de el atunci când era ministru al agriculturii, micile ferme fiind dotate cu motocositoare, aparate pentru muls și tancuri de răcire a laptelui.

Gheorghe Flutur a mai spus că acest program de dotare cu fose a locuințelor din zonele greu accesibile înseamnă încă un pas în asigurarea condițiilor de confort pentru populație.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava