Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a anunțat că s-a făcut încă un pas pentru implementarea celui mai mare proiect al județului Suceava în valoare de aproximativ 250 de milioane de euro care vizează dezvoltarea infrastructurii de apa și apă uzată în 14 localități din județ. Mai exact, luni, 18 mai, s-a încheiat etapa depunerii ofertelor pentru contractul Asistență tehnică pentru supervizarea contractelor de lucrări din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apa și apă uzată din Județul Suceava în perioada 2014 – 2020”. Unitatea contractanta este ACET Suceava și, conform datelor de pe SEAP, sunt 3 ofertanți.

Achiziția se referă la Programul Operațional Infrastructura Mare – POIM 2014-2020, Axa prioritara 3. Proiectul este finanțat din Fondul de Coeziune în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare dar și din bugetul de stat și bugetele locale.

Flutur a arătat că proiectul se adresează unui număr de 226.000 de locuitori, reprezentând circa 30% din populația județului, din 14 localități: Suceava, Șcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Sucevița, Putna, Dolhasca şi Mitocu Dragomirnei.

Pe componenta de apă potabilă prin proiect se construiesc trei noi surse de apă la Vicovu de Sus, Marginea și Putna, se reabilitează cinci surse de apă existente, se vor construi cinci rezervoare de apă noi cu capacități între 500 și 3000 de mc, se reabilitează 13 rezervoare, se construiesc 25 de stații de pompare a apei potabile și se vor reabilita alte patru stații existente. În ceea ce privește distribuția apei potabile vor fi montate conducte noi pe o lungime de 295 de kilometri și se vor reabilita 19 kilometri de rețea.

În ceea ce privește apa uzată va fi extinsă rețeaua de conducte cu 321 de kilometri și se vor reabilita 4,6 kilometri. De asemenea, se vor construi și 107 stații de pompare a apei uzate. Mai mult, prin proiect vor fi construite patru noi stații de epurare la Vicovu de Sus, Marginea, Putna și Dolhasca și se vor reabilita stațiile de epurare de la Suceava, Siret și Câmpulung Moldovenesc. Totodată vor fi construiți și 40 de kilometri de rețele de refulare a apei uzate spre râuri.

”Prin implementarea acestui proiect va crește considerabil gradul de conectare a populației județului Suceava la rețelele de apă şi canalizare, fiind un pas important și în creșterea nivelului de confort al sucevenilor”, a conchis Gheorghe Flutur.

Flutur: S-a făcut încă un pas pentru implementarea celui mai mare proiect al județului Suceava, 3.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava