MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, transmis o adresă Ministerului Turismului și Ministerului Finanțelor Publice prin care solicită să fie alocate fonduri pentru decontarea cheltuielilor pentru lucrările executate la pârtia de schi de pe Rarău și pentru finalizarea tronsonului I al pârtiei. El a arătat că pentru Câmpulung Moldovenesc și pentru județul Suceava, pârtia de schi de pe Rarău este un obiectiv de investiții extrem de important atât pentru turism cât și pentru dezvoltarea socio-economică a zonei. ”Orice an pierdut la deschiderea pârtiei este o pierdere uriașă pentru zonă. Omologarea tronsonului I este în pericol de a nu putea fi realizată nici în această iarnă. Pe această cale îmi exprim îngrijorarea privind situația finanțării lucrărilor, și că s-ar putea ajunge la întârzierea omologării pârtiei”, a spus Flutur.
”Având în vedere Ordinul Ministrului Turismului nr. 447/2017 pentru defalcarea sumelor alocate pe anul 2017 de la bugetul de stat, prin transferuri de la bugetul Ministerului Turismului, către bugetele locale, pentru finanțarea proiectelor de investiții în turism aflate în derulare  precum și în baza autorizației de construire nr. 95 din 07.09.2016 pentru executarea lucrărilor de construire pentru “Pârtii de schi omologate și transport pe cablu în masivul Rarău, cu conexiune la trupul izolat intravilan Rarău”- tronson I a fost emis ordinul de începere a lucrărilor cu data de 06.06.2017. Din data de 06.06.2017 până în octombrie 2017 s-au executat lucrări la următoarele obiecte: parcare auto + drum acces, clădire anexă stația inferioară, instalație de înzăpezit artificial, clădire stație de pompare înaltă presiune, profilare pârtie tronson 1, montare sistem bileterie, clădire garaj ratrac, instalații de iluminat pârtie de schi. Valoarea lucrărilor executate este de 2.398.342,32 lei cu T.V.A. inclus. Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc a transmis către Ministerul Turismului adresa nr. 28.322 din 16.10.2017 (împreună cu toate documentele solicitate) prin care a solicitat transferul sumei de 2.378.342,32 lei. Până astăzi, 14.12.2017, suma solicitată nu a fost transmisă municipiului Câmpulung Moldovenesc, rugându-vă astfel, domnule ministru să sprijiniți finalizarea în bune condițiuni a acestui proiect de o importanță deosebită pentru județul Suceava, alocând sumele necesare conform celor de mai sus”, se spune în adresa transmisă de Flutur Ministerului Turismului și Ministerului de Finanțe.

Flutur solicită fonduri de la Guvern pentru finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava