Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, solicită conducerii PSD a Consiliului Judeţean şi actualului Guvern să înceapă demersurile pentru proeictul „Bucovina, capitală culturală europeană”. Într-o conferinţă de presă susţinută ieri, de Ziua Bucovinei, Gheorghe Flutur a spus că încă de anul trecut a făcut apel la autorităţile sucevene pentru a pregăti la modul cel mai serios sărbătorirea a 100 de ani de la unirea Bucovinei cu ţara, în 2018, inclusiv declararea ca şi capitală culturală europeană, însă până în momentul de faţă nu s-a întâmplat nimic în acest sens. „La mulţi ani tuturor sucevenilor, bucovinenilor sănătate şi împliniri. Despre Ziua Bucovinei am vorbit de fiecare dată când am avut ocazia şi vreau să reafirm sprijinul nostru, ca oameni politici, pentru sărbătorirea centenarului Bucovinei. Ne mai despart patru ani până în 2018, timpul trece repede, şi vreau să amintesc că anul trecut pe vremea acesta făceam un apel la autorităţi, pe care îl reiau acum, să pregătească la modul foarte serios şi concret centenarul unirii Bucovinei cu ţara”, a spus Gheorghe Flutur, care a adăugat că „acesta este un prilej prin care Bucovina merită să fie şi mai cunoscută pe plan internaţional. Şi nu cred că e târziu, deşi nu am văzut ca autorităţile să fi făcut mare lucru, demersuri, pentru ca Bucovina să fie capitală culturală europeană”.

Gheorghe Flutur a mai precizat că şi-ar dori ca Suceava şi Bucovina să fie în continuare promovate aşa cum s-a întâmplat în perioada în care s-a aflat la conducerea Consiliului Judeţean, însă în loc de astfel de acţiuni această zonă a ţării a avut parte de proiectele „Bucovina uitată” şi „Bucovina ţinută în ţiplă de PSD”. „Acum sunt lucruri îngheţate, iar eu am mai atras atenţia despre această uitare a zonei nostre. Nu e în regulă, şi cred că suntem obligaţi să reluăm ofensiva de promovare a cestei zone”, a subliniat co-preşedintele PNL Suceava.

El a ţinut să afirme că Bucovina are foarte multe personalităţi care ar putea să se ocupe direct de proiectul „Bucovina, capitală culturală europeană” şi de sărbătorirea a 100 de ani de la unirea cu ţara, motiv pentru care actuala conducerea a judeţului trebuie să acorde o mai mare importanţă acestui eveniment de mare însemnătate istorică. „Dacă ne gândim la ce a însemnat acel moment, acum 96 de ani în urmă, practic a fost vorba de prefaţa sărbătoririi zilei de 1 Decembrie 1918. şi aş vrea să vorbesc şi despre spiritul Bucovinean, despre care cred că se vorbeşte prea puţin. Şi aici mă refer la câteva particularităţi ale oamenilor şi ale zonei. Şi mă refer la multiculturalitate, la credinţă, toleranţă, spirit antreprenorial şi rigoare administrativă. Sunt lucruri pe care Bucovina le are moştenite şi trebuie să vorbim mai mult, şi cu glas tare despre aceste chestiuni”, a declarat Flutur. El a adăugat că la acestea se adaugă şi patrimoniul UNESCO „de o valoare uriaşă”, dar şi frumuseţile naturale şi resursa umană din Bucovina. „Avem oameni bine pregătiţi, întreprinzători, foarte mulţi dintre ei plecaţi în strinătate să lucreze, şi care constituie, în ansamblu, marele potenţial al acestei zone”, a mai afirmat liderul PNL Suceava. El şi-a exprimat speranţa că în anul 2018 „vom fi cei care vom administra municipiul şi judeţul Suceava”, şi că va exista timpul necesar pentru a pregăti în cele mai bune condiţii centenarul unirii Bucovinei cu ţara.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava