Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a apreciat disponibilitatea guvernanților de a sprijini financiar cele 61 de primării sucevene pentru a putea plăti ratele la creditul angajat pentru implementarea proiectului ”utilități și mediu”, disponibilitate exprimată de ministrul finanțelor, Eugen Orlando Teodorivici, într-o conferință de presă organizată la Frasin. ”Îmi exprim speranța și salut dacă se găsește această soluție pentru alocarea de bani pentru cele 61 de primării pentru a-și plăti creditele întrucât majoritatea nu pot accesa fonduri europene din cauza acestui împrumut care le-a înghețat conturile și care creează o situație fără precedent în România”, a spus Flutur. El a spus însă că se aștepta ca la Frasin să se discute despre noul fond de investiții și dezvoltare și despre alocarea cu prioritate județului Suceava de bani pentru introducerea de gaz metan măcar în localitățile beneficiare ale proiectului ”utilități și mediu” care plătesc rate la credit timp de 25 de ani și nu au rețele de gaz. ”Asta am sperat dar poate au vorbit nu știu teme pentru interesul județului Suceava”, a spus șeful administrației județene.

Flutur: ”Proiectul ”utilități și mediu” este un proiect nefericit deoarece pentru acel credit de 86 de milioane de euro luat pe 25 de ani cele 61 de primării beneficiare plătesc în final 160 de milioane de euro”

Flutur a arătat că proiectul ”utilități și mediu” este un proiect nefericit deoarece pentru acel credit de 86 de milioane de euro luat pe 25 de ani cele 61 de primării beneficiare plătesc în final 160 de milioane de euro. ”Proiectul este din 2002 din perioada când PSD era la putere și la Suceava și la București. Atunci când a fost guvernul nostru la putere au reușit să dea o OUG pentru ca să poată plăti ratele din fondurile de rezervă și s-au plătit. Cu trei ani în urmă au modificat ordonanța cei din PSD și în ultimii ani primarii nu au mai putut să-și plătească ratele. Un împrumut pentru 61 de primării pe 25 de ani în valoare de 86 de milioane de euro. Au început lucrări la gaz matan până în 2007 când au falimentat cei de la Stroygaz. Noi când am venit în 2008 proiectul era blocat. Trebuia să facem ceva și s-au făcut demersuri de am dus gaz spre Câmpulung și s-a început plata ratelor la credit ca să nu intre primăriile în faliment. Un alt lucru grav este acela că din cele 61 de primării împrumutate gaz metan s-a tras doar în 13 localități”, a spus Flutur. El spera ca delegația guvernamentală să vină la Hora Bucovinei de la Frasin ”un eveniment cu 25-30.000 de oameni și exista un prilej de a sta de vorbă cu ei, de a le cunoaște necazurile, doleanțele, aprecierile dacă este cazul”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava