MOPAN Suceava

Pentru susținerea moțiunii de cenzură a PNL intitulată ”Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, liberalii poartă discuții cu celelalte partide parlamentare, însă ei speră în onestitatea unor parlamentari care vor refuza ca imaginea lor să fie asociată unei guvernări ”conduse de un inculpat trimis în judecată”. Declarația aparține copreședintelui organizației județene a PNL, senatorul Gheorghe Flutur. ”PNL a așteptat ca Ponta să demisioneze, ca un gest de salubritate politică. andemul premier – inculpat nu merge. Nicăieri în Europa nu merge. În alte state membre ale UE, miniștri, premieri și chiar președinți au renunțat la funcție la scurt timp după ce au fost acuzați de corupție. Spre exemplu, președintele federal al Germaniei între 2010-2012, Christian Wulff, a demisionat a doua zi după ce procurorul general a solicitat ridicarea imunității sale într-un scandal de corupție”, a arătat liderul liberal. Gheorghe Flutur, consideră că Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului pentru că ”un premier acuzat de fals în înscrisuri nu poate semna acte normative ale României, un premier acuzat de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată nu poate gira bugetul României, un premier aflat în fața judecătorilor pentru spălarea banilor nu poate avea pe mână taxele și contribuțiile românilor, un premier acuzat de fapte legate de corupție nu va putea garanta românilor un scrutin corect în 2016, un astfel de premier va negocia cu FMI doar de pe treptele tribunalului, între două înfățișări”.

Gheorghe Flutur consideră că Ponta compromite România ținându-se cu dinții de funcție

Flutur a arătat că în acest moment, Guvernarea e blocată, relația României cu partenerii externi e inexistentă ca și relația cu opoziția. Demiterea lui Ponta, a precizat copreședintele PNL Suceava, ar echivala cu tăierea acestui nod gordian. ”În PSD s-a discutat scenariul ca partidul să-i retragă sprijinul politic lui Ponta din rațiuni electorale, întrucât Ponta trage PSD în jos. Ponta e un bolovan de gâtul PSD, așa cum e un bolovan de gâtul României, din cauza problemelor sale penale și a refuzului de a demisiona. În coaliția de guvernare sunt mai multe divergențe, iar PNL speră în onestitatea unor parlamentari care vor refuza ca imaginea lor să fie asociată unei guvernări conduse de un inculpat trimis în judecată”, a menționat Gheorghe Flutur. El a adăugat că PNL refuză să discute despre funcții guvernamentale și că partidul se concentrează pe rezolvarea problemelor de imagine ale României, generate de situația penală a lui Ponta. ”Pentru susținerea moțiunii de cenzură, PNL poartă discuții cu celelalte partide parlamentare, însă noi considerăm că Programul de guvernare al PNL poate fi pus în aplicare doar de un premier liberal. PNL își va asuma guvernarea de îndată ce va fi în situația de a o prelua, dar consideră că cea mai bună formulă este un Guvern PNL”, a precizat Flutur.
”Referitor la situația lui Victor Ponta, PNL este primul partid care susține prezumpția de nevinovăție. Nu putem însă ignora faptul că premierul a fost acuzat, iar acuzațiile respective sunt făcute în baza unor probe instrumentate. Faptul că Ponta ține cu dinții de funcție nu face decât să compromită această poziție importantă de reprezentare, iar consecința o reprezintă compromiterea României”, a mai spus Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava