MOPAN Suceava

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că cel mai grav lucru care s-a întâmplat în ultimele 11 luni de guvernare USL este creşterea sărăciei. „Scăderea continua a nivelului de trai este proba incompetentei useliste şi a eşecului guvernării USL”, a menţionat Flutur. El a arătat că datele economice arată îngrijorător, deoarece costul vieţii a crescut în cele 11 luni de guvernare USL, în timp ce salariul mediu a rămas același. Flutur a spus că potrivit Institutului Naţional de Statistică, salariul mediu net pe economie a stagnat sub guvernarea USL, deși salariile bugetarilor au fost reîntregite în această perioadă. Liderul PDL Suceava a mai declarat că în luna februarie 2013 salariul mediu net a fost identic cu cel înregistrat în aprilie 2012, ultima lună de guvernare PDL, adică 1.553 lei.
„Din aceiași bani, românii sunt nevoiți să suporte povara tot mai mare a prețurilor și a facturilor. Din aprilie 2012 şi până în ianuarie 2013 (ultimele cifre oficiale disponibile), majoritatea produselor alimentare s-au scumpit. Pe primul loc în topul scumpirilor din această perioadă se situează cartofii, cu o creștere uriașă, de peste 80%. Pe următoarele locuri se situează în ordine grâul (39%), fasolea (36%), porumbul (32%), carnea de pasăre (26%) și ouăle (23%). De asemenea, benzina s-a scumpit cu 8%, iar motorina s-a scumpit cu 1,3% față de aprilie 2012. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care prețul mediu european al benzinei şi motorinei au scăzut. De la 1 aprilie au crescut prețurile la bere și țigări, iar în spitale s-a introdus coplata. Din aceeași dată s-au scumpit pașapoartele şi gazele pentru consumatorii non-casnici şi au crescut taxele de pod peste Dunăre. Creșterea accizelor la țigări și bere trebuia să se aplice abia de la 1 iulie. Guvernul USL a decis însă decalarea calendarului cu trei luni pentru a genera încasări suplimentare la buget, în condiţiile în care incompetenţa guvernamentală a dus la scăderea veniturilor bugetare”, a arătat Gheorghe Flutur, care a mai adăugat că scumpirea cu 5% a gazelor pentru consumatorii industriali va genera scumpiri în lanț la toate produsele.
Flutur a subliniat că scăderea constantă a nivelului de trai arată limpede că USL „a eşuat ca forţă de guvernare în România”. El a precizat că USL i-a dezamăgit pe mulţi români, aceştia realizând în momentul de faţă că „Jos PDL!” şi „Jos Băsescu!” au fost doar sloganurile pentru „acoperirea incompetenţei useliste”. „Azi românii pot judeca cu mintea şi cu buzunarul lor că venirea USL la putere nu le-a adus bunăstarea dorită, ci a afundat România în sărăcie. USL tace în privința economiei. Nu am auzit confruntări de idei și de soluții pentru stimularea economiei și pentru creșterea nivelului de trai, dar am asistat la confruntări dure între PSD și PNL pe tema numirilor de la vârful parchetelor. Iar performanțele economice ale USL după 11 luni de guvernare nu îndeamnă la optimism. Cei din USL rămân fără soluţii la problemele românilor şi au început deja să-şi paseze unii altora eşecurile guvernării”, a încheiat Flutur.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava