Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PDL Suceava, senatorul senatorul Gheorghe Flutur, acuzat majoritatea USL din Senat, precizând că reprezentanţii puterii au votat ieri împotriva unei iniţiative care viza reducerea impozitului pe clădirile din zonele de munte destinate activităţilor turistice. Flutur a declarat că acest proiect susţinut de PDL este pe modelul facilităţilor pe care le au la plata impozitului pentru clădirile de pe litoralul Mării Negre. „Am susţinut în plenul Senatului că dezvoltarea turismului din zona de munte se poate face acordând anumite facilităţi fiscale, având în vedere că în aceste zone sezonul turistic este foarte scurt. Mai mult, având în vedere că aceste întreprinderi sunt impozitate, am considerat că era necesară o reducere cu 50% a impozitului pe clădiri, însă se pare că majoritatea USL a considerat că nu este oportună această decizie”, a declarat Flutur. El a arătat că odată cu respingerea acestui proiect de lege, firmele de turism din zona de munte sunt discriminate, având în vedere facilităţile similare acordate în zona litoralului.

În acelaşi timp preşedintele PDL Suceava a mai declarat că tot marţi, majoritatea USL a respins o altă iniţiativă legislativă susţinută de democrat liberali, care se referă la scutirea de la plata impozitului pentru construcţiile destinate creşterii animalelor. „O astfel de decizie ar fi reprezentant un balon de oxigen pentru sectorul zootehnic. Guvernul şi majoritatea USL nu au susţinut această iniţiativă pe motiv că e ajutor de stat. Argumentul meu a fost că nu poate fi vorba de ajutor de stat scutirea de la plata impozitului pentru o persoană fizică ce creşte animale şi care nu intră în competiţie cu nimeni”, a explicat Flutur.

Gheorghe Flutur a declarat că dacă cele două iniţiative au fost respinse de USL, majoritatea parlamentară a aprobat legea de reorganizare a Direcţiilor Agricole şi trecerea acestor instituţii în subordinea Consiliilor Judeţene. Gheorghe Flutur a precizat că parlamentarii PDL s-au opus acestui proiect. Liderul PDL Suceava a mai declarat că a adresat o întrebare Guvernului, la care nu a primit răspuns, în care solicita să i se prezinte dacă administraţiile judeţene au fonduri pentru a susţine activitatea Direcţiilor Agricole, în condiţiile în care Consiliile Judeţene nu au buget stabilit pentru aceste instituţii. „Am întrebat dacă nu cumva, pe modelul Finanţelor, este o trecere mascată în şomaj a angajaţilor Direcţiilor Agricole pe care USL nu doreşte să şi-o asume pe faţă”, a spus Flutur, care a mai adăugat că „îmi exprim îngrijorarea faţă de indiferenţa USL pentru unele zone ale ţării, cum este şi Suceava, care trebuie să-şi dezvolte ca ramuri principale turismul şi zootehnia, dar care nu par a fi prioritare pentru USL”.

Flutur: USL este împotriva dezvoltării turismului din zona de munte şi a zootehniei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava