Concert pascal
MOPAN Suceava

În prima zi de Paşti, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, va ciocni ouă cu sucevenii în parcul din faţa Palatului Administrativ din municipiul reşedinţă de judeţ. Acolo începând cu ora 12 va avea loc concertul de clopote şi toacă „Clopotele Bucovinei” acţiune prinsă în programul „Paştele în Bucovina”. În Parcul Central vor fi prezente mai multe formaţii precum corul de la Bosanci care va interpreta cântece religioase, grupul de copii „Maria Tănase” din Fălticeni cu colinde pascale, formaţii de la Mănăstirea Humorului, „Tocaşii” de la Dumbrăveni şi de la Marginea şi grupul Balada. „În invit pe suceveni şi pe turişti care sunt în pensiunile din judeţ să vină la acest concert foarte cald, creştinesc şi care arată ce se întâmplă în toate bisericile şi mănăstirile din Suceava şi nu numai, să ciocnim ouă şi să ascultăm concertul de clopote şi toacă”, a spus Flutur. Gheorghe Flutur a prezentat miercuri într-o conferinţă de presă programul „Paştele în Bucovina” aflat la cea de-a noua ediţie precizând că acest proiect a fost iniţiat de el în primul mandat. Şeful administraţiei judeţene a arătat că programul se află în plină desfăşurare amintind de unele acţiuni care au avut loc deja precum Festivalul de cântece religioase „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei, Festivalul Naţional al Ouălor Încondeiate de la Ciocăneşti sau Târgul de Paşti de la Gura Humorului.

Concursuri de ciocnit ouă, expoziţii de ouă încondeiate şi baluri ale gospodarilor

Printre acţiunile care vor urma Flutur a amintit de Festivalul Ouălor Încondeiate care va avea loc duminică, 9 aprilie la Moldoviţa, de expoziţiile de ouă încondeiate din mai multe localităţi din judeţ adunate sub genericul „drumul ouălor încondeiate”, de concursurile de toacă şi de expoziţia documentar despre viaţa şi opera poetei de origine evreiască Selma Meerbaum care este programată să aibă loc luni, 10 aprilie, la Muzeul de Istorie din Suceava, eveniment care va marca începutul Paştelui evreiesc. Despre acţiunile de sâmbătă, 15 aprilie, în seara de Înviere, Gheorghe Flutur, a amintit de „Învierea din adâncuri”, de la capela din salina de la Cacica şi de concursul „cel mai frumos coş pascal”. Pentru zilele de Paşti Gheorghe Flutur a trecut în revistă concursurile de ciocnit ouă din mai multe localităţi sucevene insistând asupra celui din Mănăstirea Humorului iar pentru zilele de după Paşti el a amintit de balurile gospodarilor şi de evenimentele de Izvorul Tămăduirii de la Liteni şi Poiana Ursului. Preşedintele Consiliului Judeţean a declarat că judeţul este pregătit să primească turiştii în număr cât mai mare arătând că în ultima vreme s-a lucrat mult la refacerea drumurilor. „Încercăm să ne organizăm cât mai bine. Drumurile au fost cele mai afectate după perioada de iarnă grea. Am vorbit cu cei de la drumuri naţionale să înceapă reparaţiile. Noi am demarat reparaţiile la drumurile judeţene în special la drumurile care duc la mănăstiri Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Pojorâta, Fundu Moldovei, Izvoarele Sucevei, Mălini, Slatina. Acum avem ca prioritate Frasin-Stulpicani-Ostra. În unele locuri am început să turnăm şi covoare asfaltice precum zona Hordniceni”, a spus Flutur.

Grad mare de ocupare în pensiunile din judeţ

El a menţionat că interesul turiştilor pentru zona Bucovinei este foarte mare subliniind că gradul de ocupare în pensiunile din zona Gura Humorului este de 97%, la Suceviţa de 95%, la Cîmpulung Moldovenesc de 92%, la Putna de 90%, la Vama de 85% iar la Vatra Dornei de 70%. „Sper ca până de Paşti gradul de ocupare să atingă 100%”, a concluzionat şeful administraţiei judeţene.

Flutur va ciocni ouă cu oamenii în Parcul Central din Suceava în prima zi de Paşti, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava