Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în calitate de președinte al Ligii Aleșilor Locali din PNL, va susține la Summit-ul PPE din acest weekend de la București necesitatea construirii autostrăzii care să lege Moldova de Ardeal dar și parteneriate între Estul și Vestul Europei. Flutur este principalul organizator al Summit-ului Partidului Popular European, eveniment la care vor participa candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber și  secretarul general al PPE, Antonio Lopez alături de circa 4.000 de aleși locali din România, precum și primari ai unor capitale din Uniunea Europeană, cum ar fi cei ai Madridului și Atenei, Manuela Carmena, respectiv Giorgos Kaminis.

Element de noutate la Summit adus de Flutur

Gheorghe Flutur a precizat că Summit-ul va avea un element de noutate pe care l-a propus el fiind vorba de prezentarea unui proiect pe care l-a coordonat personal, în care vor fi evidențiate proiectele de succes ale administrației liberale locale și județene din România. ”La Summit, toate regiunile de dezvoltare vor beneficia de un stand în care vor fi prezentate proiectele de succes. Dintre acestea, câte două proiecte mai reprezentative vor fi prezentate conducerii PPE și lui Manfred Weber, celelalte fiind prezentate în format electronic. În ceea ce privește Regiunea de Nord-Est, vor fi prezentate proiectele de succes din fiecare județ. Pentru județul Suceava va fi prezentat Spitalul Județean, cu lucrările de modernizare din ultimii zece ani, din momentul în care a trecut din subordinea Ministerului Sănătății în cea a administrației județene condusă de PNL. Un alt proiect care va fi evidențiat va fi și cel privind modernizarea Aeroportului „Ștefan cel Mare”, și care au fost beneficiile acestui proiect pentru populație”, a spus șeful administrației județene.

”Acolo unde sunt administrații liberale se simte modernizarea și dezvoltarea”

Gheorghe Flutur a menționat că personal va avea câteva întrebări punctuale și sugestii pentru conducerea PPE și în special pentru candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber. ”O primă întrebare va fi legată de pârghiile pe care le poate avea Comisia Europeană asupra României cu privire la construcția autostrăzii Est-Vest, care să lege Moldova de Ardeal. Și asta pentru ca ca regiunea de Nord-Est să nu mai fie lăsată în urmă, având în vedere că, din păcate, se mărește decalajul față de Ardeal. De asemenea, o altă propunere va fi ca finanțarea proiectelor să fie făcută pe principiul de jos în sus. Dacă Bucovina are inițiative pe turism, pe produse ecologice, pe agricultură și industrie alimentară și avem inițiative, să fim eligibili în aceste domenii, așa cum alții pot avea prioritate pe alte domenii”, a subliniat președintele Ligii Aleșilor Locali ai PNL. Flutur a mai spus că va propune și dezvoltarea de parteneriate între Estul și Vestul Europei, pe modelul parteneriatului pe care județul Suceava îl are încheiat cu regiunea Schwaben, din Germania și va evidenția în fața conducerii PPE concluziile cu privire la implicarea aleșilor locali în dezvoltarea României, subliniind faptul că „acolo unde sunt administrații liberale se simte modernizarea și dezvoltarea”. Gheorghe Flutur a mai ținut să precizeze că pentru pregătirea Summit-ului PPE s-a lucrat intens timp de două luni, alături de secretariatul tehnic al PPE.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava