Concert pascal
MOPAN Suceava

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a propus propune organizarea, la Suceava și Cernăuți, a unui festival Toamnă Bucovineană, după modelul Oktoberfest, organizat în orașul Munchen, din Germania. Gheorghe Flutur a venit cu această inițiativă în cadrul unui eveniment organizat ieri la Cernăuți, în Ucraina, și în această regiune sărbătorindu-se zilele acestea 20 de ani de parteneriat cu regiunea germană Schwaben și 17 ani de colaborare cu regiunea Mayenne din Franța.
În cadrul discuțiilor, Gheorghe Flutur a ținut să precizeze că parteneriatul dintre cele patru regiuni a fost o poveste de succes în mai multe domenii, de la cel social, al sănătății, și până la colaborările dintre spitale, universități sau Camerele de Comerț și Industrie. „Parteneriatul pe care l-am avut cu regiunea Schwaben a fost o poveste de succes. Noi am fost parteneri timp de zece ani înainte de a intra în Uniunea Europeană, și apoi încă 10 ani după. Practic am ajuns la masa Europei, prin acest parteneriat, mai repede decât alte regiuni sau județe din România sau din Ucraina. Iar angajamentul nostru este să continuăm și să lărgim sfera colaborării”, a arătat președintele CJ Suceava.
La finalul discuțiilor, Gheorghe Flutur a spus că o propunere concretă pentru extinderea parteneriatului în domeniul turismului este organizarea în zona Bucovinei, atât din județul Suceava, cât și în regiunea Cernăuți, a unui „Oktoberfest în Est”, care s-ar putea numi „Toamnă bucovineană”. „Vrem ca prin acest festival să ne prezentăm oferta turistică și gastronomică, atât de diversă și interesantă, pe care o avem aici în Bucovina, către partenerii noștri din Occident”, explicat șeful administrației județene.
El a arătat că în perioada următoare urmează să fie stabilit conceptul după care ar urma să fie organizat un astfel de festival, prima ediție urmând să aibă loc, cel mai probabil, în cursul anului viitor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava