Concert pascal
MOPAN Suceava

La inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, în cursul zilei de astăzi au avut loc discuții cu privire la situația Punctului Vamal Siret. La discuții au participat directorul Direcției Regionale de Finanțe Iași, Dan Nechifor și Toader Ciornei, șeful Punctului Vamal Siret.
Gheorghe Flutur a precizat că în urma discuțiilor a a rezultat faptul că există depus un proiect de modernizare a Punctului Vamal Siret, pe Programul Operațional Regional Infrastructură Mare, în valoare de 15 milioane euro, proiect care este însă blocat din anul 2015.

„Cofinanțarea este în valoare de aproximativ 5 milioane euro, restul fiind bani europeni nerambursabili. Doresc să fac demersuri către Ministerul Finanțelor Publice în vederea deblocării și cuprinderii sursei de cofinanțare în bugetul anului 2020. Este necesară emiterea unei hotărâri de guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico – economici ai acestei investiții”, a precizat șeful administrației județene. El a spus că în proiectul de modernizare este prevăzut un tunel de scanare, un scaner mobil care în 12 ore poate procesa 300 de camioane, față de 80 cât se controlează astăzi. „Aceasta ar duce la reducerea timpului de așteptare în punctul vamal care este unul dintre cele mai aglomerate din tară. Pe aici tranzitează anual circa 600.000 de autovehicule dintre care 100.000 camioane. Am în vedere să solicit urgentarea acestui proiect și prin prisma construirii autostrăzii A7 Siret – Suceava – București, când va crește traficul, fiind absolut necesar să avem un punct vamal modern”, a declarat Flutur, care a mai adăugat că lunea viitoare va fi la Ministerul de Finanțe cu această propunere.

Flutur vrea urgentarea modernizării vămii Siret în perspectiva construcției autostrăzii Siret – Suceava - București, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava