Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că își dorește ca studiul de fezabilitate pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului să fie finalizat până la finalul acestui an. Declarația a fost făcută la finalul dezbaterii publice care a avut loc la sediul Primăriei Gura Humorului pe tema traseului viitoarei șosele de centură a acestui ora. „Astăzi am depășit o etapă extrem de importantă, dezbaterea publică pentru traseul centurii ocolitoare a orașului Gura Humorului. O investiție care se dorește pe bani europeni, de 10,7 kilometri, care să ocolească Gura Humorului prin lunca Moldovei și să iasă undeva în localitatea Frasin. A fost o dezbatere pe față cu proiectantul, dar și cu primarii de la Capu Câmpului, Păltinoasa, Gura Humorului și Frasin și cu reprezentanți ai societății civile. S-au pus foarte multe întrebări, au fost prezentate două variante de traseu și s-a avut în vedere zona de viaducte în special acolo unde șoseaua se întâlnește cu râul Moldova. Sper să fie finalizată această lucrare, studiul de fezabilitate până la jumătatea lunii decembrie 2022, ca să începem demersurile pentru autorizația de mediu și să putem trimite anul viitor la finanțare centura orașului Gura Humorului”, a spus Flutur.

El a amintit că CJ Suceava și-a asumat acest proiect. Gheorghe Flutur a declarat că în cadrul CJ Suceava a fost creată o unitate specializată care se va ocupa de toată procedura de licitație și de construcție a șoselei ocolitoare Gura Humorului. „Această șosea leagă Suceava de Vatra Dornei, Bucovina de Ardeal. E nevoie ca aer să deblocăm traficul pentru că vara faci două ore prin Gura Humorului. E nevoie pentru că un sfert din populația județului trăiește de la Gura Humorului spre Vatra Dornei și de multe ori în perioadele de vârf avem blocaje în trafic. De acea mă bucur că am fost susținut de primarii de la Gura Humorului, Frasin, Păltinoasa. Primarul Marius Ursaciuc este aici, a participat în mai multe rânduri cu mine la discuțiile cu proiectanții și suntem într-o fază fericită. Sperăm ca la sfârșitul acestui an să putem să declarăm că am terminat studiul de fezabilitate”, a precizat președintele CJ Suceava.

Marius Ursaciuc: ”Această șosea de centură este o necesitate și nu un moft”

La rândul său, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a declarat că această șosea de centură este o necesitate și nu un moft. „Și trebuie să apreciez și implicarea și curajul Consiliului Județean pentru că până la urmă e vorba de turismul și circulația în județul Suceava. Curajul de a prelua de la Ministerul Transporturilor, de la CNAIR, o zonă vitală pentru dezvoltarea orașului Gura Humorului și pentru confortul locuitorilor și celor care tranzitează orașul nostru. E benefic pentru dezvoltarea turistică a județului, e benefic pentru liniștea pe care de multe ori nu o mai au cetățenii orașului Gura Humorului, e benefic pentru circulația spre Ardeal. Suntem 100% în acest proiect. Vom încerca să sprijinim, atât cât putem și un pic mai mult toate elementele care ar putea să disturbe acest proiect și mă refer la posibilitatea noastră de a încerca ca exproprierile pe suprafețele care există poată fi făcută mult mai ușor, chiar cu terenuri la schimb și asta vom facem. Suntem 100% în acest proiect și să dea Dumnezeu ca lucrurile astea să se întâmple cât mai repede posibil pentru că e o necesitate. Îmi doresc ca acest proiect să devină realitate cât mai rapid”, a spus Marius Ursaciuc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava