MOPAN Suceava

În dimineața zilei de 1 mai, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan a informat prefectul județului Suceava asupra faptului că, din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creștin Bogdănești de pe lângă Mănăstirea Bogdănești, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi. Totodată directorul executiv al DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Rădăuți au fost depistați pozitiv la COVID 19, fiind internați la Spitalul Municipal Rădăuți.

Urmare a informării primite de la DSP Suceava, prefectul județului Suceava împreună cu subprefectul Laura Morar și directorul DSP Suceava, dr. Manuela Trifan, s-a deplasat la Centrul Social Creștin Bogdănești pentru a face o evaluare a situației la fața locului. La vizita în teren au constatat că, bătrânii sunt cazați în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri și grupuri sanitare comune, starea de igienă a spațiilor fiind satisfăcătoare. S-a constatat, de asemenea, că există condiții de izolare pentru bătrânii testați pozitiv dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei și personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râșca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcționează așezământul social. În unitate nu sunt substanțe biocide pentru igienizarea suprafețelor și mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecție. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost surprins la lucru fără măști.

În urma celor constatate în teren, prefectul județului Suceava a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență Suceava în ședință extraordinară, în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ, începând cu ora 14.00.

La ședința extraordinară a CJSU au fost invitați să participe reprezentații Centrului Social Creștin Bogdănești, ai Arhiepiescopiei Sucevei și Rădăuților și directorul medical al Spitalului Județean de Urgență “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava domnul dr. Valerian Gavrilovici.

Gheorghe Flutur a dispus trimiterea de urgență de echipamente de protecție de la Direcția Generală de Asistență Socială la Centrul Social Creștin Bogdănești

În cadrul ședinței, președintele Consilului Județean Suceava,Gheorghe Flutur a solicitat sprijinul DSP Suceava pentru a fi asigurate paturi disponibile în Spitalul Județean de Urgență Suceava și a dispus trimiterea de urgență de echipamente de protecție de la DGASPC la Centrul Social Creștin Bogdănești (100 de echipamente complete COVID 19, respectiv combinezoane, măști, mănuși). De asemenea președintele Consiliului Județean Suceava a solicitat detașarea unui medic de la Spitalul Municipal Fălticeni pentru supravegherea medicală a bătrânilor din Centrul Social Creștin Bogdănești.

În urma ședinței extraordinare a CJSU au fost dispuse în regim de urgență următoarele măsuri:

– internarea la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a celor 9 îngrijitori, respectiv 63 de beneficiari, confirmați pozitiv COVID-19, din cadrul Centrului Social Creștin Bogdănești, comuna Râșca, județul Suceava, prin grija Direcției de Sănătate Publică Suceava și a reprezentanților de drept ai obiectivului

– acordarea sprijinului logistic necesar prin distribuirea de produse biocide și realizarea urgentă a acțiunilor de dezinfecție a tuturor spațiilor și a suprafețelor de contact din cadrul Centrului Social Creștin Bogdănești, prin grija Direcției de Sănătate Publică Suceava

– monitorizarea zilnică a evoluției epidemiologice din cadrul obiectivului, prin intermediul unei echipe medicale de specialitate (cu prioritate infecționiști) stabilite de către conducerea Spitaluui Municipal Fălticeni și asigurarea unui flux informațional cu Direcția de Sănătate Publică Suceava

– desemnarea pr. Gheorghe Loghinoaia ca fiind persoana responsabilă cu organizarea turelor în vederea izolării preventive la locul de muncă și a asigurării managementului serviciului, în conformitate cu prevederile art. 10 din Ordonanța Militară nr. 8 /2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava