Concert pascal
MOPAN Suceava

La Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Luca” din Sucevița au fost instituite o serie de măsuri de siguranță, dat fiind faptul că în cazul 35 de beneficiari și a 7 cadre medicale și auxiliare s-a confirmat virusul SARS COV–2. Acest lucru a fost stabilit în ședința de astăzi a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Directia de Sănătate Publica Suceava are în desfășurare o anchetă epidemiologică și efectuează demersurile necesare pentru gestionarea corespunzătoare a focarului epidemiologic.

Având in vedere evaluarea de risc expusa de catre D.S.P, punctele de vedere exprimate de catre directorul medical al Spitalului Judetean de Urgenta Suceava, doctorul Valeriu Gavrilovici, prin Hotararea Comitetului Judetean pentru Situatiii de Urgență Suceava nr.20 din data de 16.06.2020, s-a hotărât efectuarea unui pre-triaj la fața locului la Centrul de Ingrijiri Paliative “Sf.Luca” pentru pacienți cât și a personalului medical și auxiliar, precum și etapizarea transferului astfel încât în cel mai scurt timp aceștia să fie transferați la Spitalul Județean Suceava și Spitalul Municipal Rădăuți.

În ceea ce privește cei 5 pacienți negativi, au fost izolați în doua camere ale centrului după dezinfectarea și aerosolizarea lor. Camere au circuit separat, cu personal medical dedicat și sunt izolate de restul spitalul.

Ulterior, directorul executiv al D.S.P. Suceava, doctor Dinu Sadean, a solicitat o analiză amănunțită a necesității de carantinare, urmând ca, în urma consultării cu doctorul Lucian Indrei, coordonatorul regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea NE și funcție de rezultatele testelor efectuate astăzi, să se ia o decizie finală la nivelul D.S.P.

Focar de coronavirus la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Luca” din Sucevița. Au fost depistați pozitivi 35 de beneficiari și 7 cadre medicale, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava