MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni au reuşit să depisteze trei cetăţeni români implicaţi în contrabanda cu ţigări, şi au confiscat 2.860 de pachete de ţigări.

În dimineaţa zilei de duminică, 17 martie, în jurul orei 05:00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, în timp ce se aflau în timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, au observat cu ajutorul aparaturii de termoviziune un grup de persoane care se deplasa dinspre linia de frontieră către interiorul ţării, în zona localităţii Vicovu de Sus. Persoanele depistate transportau mai multe colete voluminoase.

Imediat, la faţa locului, s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză. Deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor prin voce, poliţiştii de frontieră au executat, conform procedurilor legale, două focuri de armă, în plan vertical. Şi de această dată persoanele în cauză au ignorat somaţiile şi s-au retras pe teritoriul statului vecin.

Potrivit unui comunicat de presă, în zona respectivă, poliţiştii de frontieră au descoperit două colete voluminoase ce conţineau 900 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

“Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră, fiind informate şi autorităţile ucrainene, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale”, se spune în comunicatul de presă.
Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au depistat în trafic pe raza localităţii Voitinel, jud. Suceava, un autoturism despre care existau informaţii că transportă ţigări de contrabandă.

Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către poliţiştii de frontieră, fapt pentru care s-a procedat la interceptarea maşinii. După o urmărire de aproximativ 6 kilometri s-a reuşit oprirea autoturismului în care se aflau P. Constantin, în vârstă de 32 ani, din jud. Iaşi şi P. Grigore, de 37 ani, domiciliat în jud. Neamţ.

La controlul efectuat asupra maşinii au fost descoperite patru colete ce conţineau 1.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

În continuarea cercetărilor, s-a constatat că la contrabandă a participat şi proprietarul autoturismului, P. Simona, în vârstă de 31 ani, din Neamţ.

Faţă de cei doi bărbaţi poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, iar faţă de femeie sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 22.000 de lei a fost ridicată de poliţiştii de frontieră în vederea confiscării, iar autoturismul marca Ford Focus în valoare de 12.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Punctului de Lucru Vicov până la finalizarea cercetărilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava