MOPAN Suceava

Daca te gandesti sa aplici pentru chemele de finatare care au mai ramas, discuta foarte clar cu consultatntul tau si afla nu doar daca poti accesa fonduri europene, ci si care sunt cheltuielile eligibile. Poate ai senzatia ca punctajul necesar e usor de obtinut, ai si suma necesata pentru contributia ta si te bucuri ca ai sansa de a primi o suma mare de bani care crezi ca te va ajuta sa iti reconsolidezi sau sa iti cresti afacerea. Insa nu orice cheltuiala e eligibila si ai putea sa te afli in situatia in care sa nu ai pe ce sa cheltui banii primiti. Iata mai jos cateva cheltuieli care ar putea fi neeligibile pentru proiectul tau.

Achizitia de sedii / constructii

Chiar daca se mentioneaza ca printre cheltuielile eligibile se numara si locatii, constructii, sedii pentru companie, tine cont ca nu poti achizitiona orice. Daca unii manageri de companii visau deja la o noua casa mascata in sediu de firma, trebuie sa stii ca nu sunt eligibile spatii rezidentiale.

Orice spatiu sau constructie achizitionate pentru aceasta schema de finantare trebuie sa fie spatiu destinat desfasurarii activitatii economine, destinat pentru sediu social si nu spatiu de locuit sau incadrat ca spatiu rezidential.

Achizitia de terenuri

Si achizitia de tereuri e permisa pentru Masura 3, granturi pentru investitii, insa doar in procent de 10% din valoarea eligibila a proiectului.

Astfel, nu te vei putea baza pe faptul ca odata primiti banii pentru aceatsa schema de finantare ii vei putea folosi pentru a cumpara un teren, indiferent de costul acestuia si de procentul pe care suma o reprezinta din totalul finantarii.

Salarii

Plata angajatilor reprezinta pentru multe companii din Romania un mare procent din cheltuielile lunare. Totusi,

Cheltuieli de promovare

Chiar daca nu se mentioneaza explicit, ai putea avea surpriza sa constati ca din bugetul alocat proiectului poti cheltui un pic mai mult de 1000 de euro

Asadar, inainte de a aplica la fondurile europene oferite prin Masura 3, nu uita sa te sfatuiesti foarte bine cu cel care te ajuta la realizarea si depunerea proiectului pentru a nu avea surprize neplacute. Asigura-te ca vei intreba consultatul ce sanse si si cum sa iti pregatesti proiectul, pentru a primi exact reteta care sa te ajute in cresterea business-ului tau.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava