MOPAN Suceava

În Pojorâta vor demara anul acesta lucrările pentru construcţia unui dispensar medical nou şi a unui centru de informare turistică. Primarul comunei, Ioan Bogdan Codreanu a declarat că investiţiile vor fi începute în cursul acestui an, şi vor fi finanţate prin două proiecte cu fonduri europene, aprobate prin Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. El a precizat că valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 230.000 de euro.
Ioan Bogdan Codreanu a explicat că în noul dispensar din Pojorâta vor fi amenajate un cabinet pentru un medic de familie, un cabinet stomatologic şi o farmacie. Codreanu a adăugat că centrul de informare turistică va deservi toate localităţile din zona Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc.
Pe de altă parte, primarul din Pojorâta a precizat că în cursul acestui an vor continua toate proiectele  începute pentru dezvoltarea comunei. Ioan Bogdan Codreanu a spus că de la bugetul local vor fi finanţate lucrările pentru construcţia unui pod peste râul Moldova, care face legătura între un drum comunal şi DN 17, această investiţie venind în sprijinul a locuitorilor din aproximativ 100 de gospodării. Codreanu a precizat că acest pod a fost distrus de inundaţiile din anul 2010.
El a adăugat că tot în acest an vor fi finalizate lucrările la o aducţiune de apă în localităţile Valea Putnei şi Pojorâta. „Suntem convinşi că vom beneficia şi în acest an de sprijin din partea Consiliului Judeţean şi a Guvernului pentru finalizarea acestei investiţii, care presupune construcţia a aproximativ 20 de kilometri de reţele de apă potabilă”, a explicat Ioan Bogdan Codreanu.
El a mai afirmat că anul acesta vor fi finalizate şi lucrările acoperişul şi la sistemul de încălzire de la şcoala cu clasele V-VIII din Pojorâta, iar printre priorităţi se numără şi proiectul european pentru modernizarea mai multor porţiuni a drumurilor comunale, Cârstea, Podirei şi Valea Pojorâtei.
Codreanu a arătat că şi în cursul acestui an vor fi continuate investiţiile în baza sportivă din Pojorâta, în vederea omologării acesteia pentru jocuri în Liga a II-a de fotbal. „Vreau să mulţumesc echipei din primărie, dar şi echipei de la Grupul de Acţiune Locală Bucovina de Munte. Şi consider că numai în echipă vom putea realiza în continuare tot ceea ce ne-am propus”, a spus Codreanu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava