Concert pascal
MOPAN Suceava

Începând de anul viitor 14 localități sucevene vor beneficia de investiții în valoare de aproximativ 252 de milioane de euro pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Banii provin din Fondul de Coeziune al Uniunii Europeane prin Programul Operațional Sectorial Mediu etapa a doua iar lista de investiții va fi aprobată în ședința Consiliului Județean de luni, 28 decembrie.

Cele mai multe fonduri în valoare de 27,4 milioane de euro vor merge către localitatea Vicovu de Sus. Urmează municipiul Câmpulung Moldovenesc care va beneficia de investiții în apă și canalizare în sumă de 26,7 milioane de euro, comuna Marginea – 22,7 milioane de euro, municipiul Suceava- 22,5 milioane de euro,  orașul Siret-19,4 milioane de euro, municipiul Vatra Dornei-12,2 milioane de euro și comuna Șcheia care va primi 11,4 milioane de euro. Sume consistente vor fi îndreptate și către localitățile Fălticeni și Mitocu Dragomirnei, câte 8,5 milioane de euro fiecare, Dolhasca-8,4 milioane de euro, Rădăuți-7,3 milioane de euro, Putna-6,9 milioane de euro, Salcea-6,3 milioane de euro și Sucevița-5 milioane de euro.

Pe lângă investițiile în rețelele de apă și canalizare prin POS Mediu II vor mai fi procurate și echipamente specifice activității de mentenanță. ”Obiectivul global al POS Mediu îl constituie protecția, îmbunatatirea calității mediului și a standardelor de viața în  Romania, urmărindu-se conformarea cu prevederile Directivelor Uniunii Europene. Obiectivul constă în reducerea decalajului existent  între Uniunea Europeana și Romania cu privire la infrastructura de mediu atât din punct de vedere cantitativ cât și calitativ. Aceasta ar trebui să se concretizeze  în servicii publice eficiente, cu luarea    în  considerare a principiului dezvoltării durabile și a principiului „poluatorul plătește”.

Obiectivul general al Master Plan-ului constă  în identificarea și prioritizarea nevoilor și a  investițiilor în vederea obținerii, la cele mai mici costuri, a unei conformări depline cu directivele relevante ale UE și cu angajamentele României, la nivel județean, atât pentru serviciile de apă cât și pentru cele de apă uzată”, se arată în expunerea de motive semnată de președintele Consiliului Județean, Cătălin Nechifor.

Investițiile în cadrul proiectului ”Modernizarea infrasctructurii de apă și apă uzată în județul Suceava” vizează reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune spre localități, reabilitarea și extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă (surse, stații tratare, conducte de distribuție, stații de pompare, rezervoare de   înmagazinare, reabilitarea și extinderea sistemelor de colectare și epurare a apelor uzate (rețele de canalizare, stații pompare ape uzate, stații de epurare) și  procurarea de echipamente specifice activității de mentenanță. În Master Planul revizuit au fost analizate 352 de localități care ar trebui să se conformeze cu directivele europene, din care s-a pus accentul pe cele care au termen de conformare 2018, rezultând  82 de aglomerări cu populație de peste 2.000 locuitori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava