Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatorul PNL de Suceava Gheorghe Flutur, a cerut guvernului PSD să aloce județului Suceava la rectificarea bugetară din această lună fonduri pentru finalizarea sau demararea unor obiective de investiții necesare îmbunătățirii vieții locuitorilor. Flutur a arătat că așa cum a fost construit bugetul de stat pe 2015 județul Suceava a fost în bună măsură ignorat și condamnat la izolare și subdezvoltare. ”La rectificarea Bugetului Ministerul Finanțelor Publice trebuie să ia în calcul alocarea de fonduri pentru proiectele de investiții în derulare și necesarul de fonduri pentru funcționarea primăriilor, pentru școli, luminat public, întreținere și pregătirea de iarnă a rețelelor de utilități și infrastructura de drumuri”, a declarat Flutur. În opinia sa, o prioritate de grad zero este alocarea de fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic pe E85 pe tronsonul Roman-Suceava-Siret, prin finalizarea centurii municipiului Suceava și demararea procedurilor pentru executarea unei structuri similare tronsonului București-Roman. ”Deși PSD a făcut de mai multe ori declarații publice că se va finaliza centura Sucevei și se vor executa lucrări la centura Rădăuțiului, nici în acest an nu s-a făcut nimic”, a spus liderul liberal. Flutur a adăugat că guvernul ar trebui să sprijine finalizarea lucrărilor la Pârtia de Schi ”Rarăul” din Câmpulung Moldovenesc, un obiectiv fără de care acest municipiu este condamnat la subdezvoltare

Flutur cere soluții pentru sprijinirea localităților blocate de creditele la proiectul  ”utilități și mediu la standarde europene”

”Aceeași atitudine a Guvernului PSD de ignorare a nevoilor județului Suceava o constat și în cazul refuzului de a se aloca fonduri pentru continuarea reabilitării Gării Ițcani, pentru cofinanțarea proiectelor privind crearea de reţele de alimentare de apă şi canalizare în localități din judeţul Suceava, pentru reparații la campusul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru reabilitarea școlilor pentru conectare la alimentarea lor la apă curentă și canalizare, pentru cofinanțarea proiectelor de infrastructură rutieră – drumuri județene și comunale, pentru amenajarea de diguri şi regularizare râuri afectate de inundații în județul Suceava și lista ar putea continua. Aș dori acum doar să mai reamintesc lipsa disponibilității Guvernului PSD de a sprijini finalizarea modernizări Aeroportului Suceava, județul Suceava fiind obligat să se împrumute pentru a se realiza o serie de lucrări complementare investițiilor finanțate prin fonduri europene”, a declarat senatorul Flutur. El a mai cerut celor de la putere să identifice soluții pentru sprijinirea localităților blocate de creditul de finanțare a programului ”utilități și mediu la standarde europene” arătând că cele 61 de primării implicate în acest proiect se află într-o situație disperată. ”Conducerea PSD a Consiliului Judeţean Suceava a determinat 61 de primării din judeţ să se pricopsească cu un contractat de credit extern, în sumă de 86,3 milioane euro, pe 25 ani. Creditul a fost garantat de către Ministerul Finanţelor Publice, conform H.G. 484/2002. Perioada de grație a creditului a expirat în octombrie 2010, dată după care primăriile implicate în proiect ar fi trebuit să plătească peste 10 milioane euro anual, rate și dobânzi aferente creditului. Majoritatea primăriilor înglodate în datorii nu au beneficiat absolut deloc de vreo investiție. Este grav și nedrept ca, deși în majoritatea localităților nu s-a investit nici măcar un leu din acest credit, primările sunt obligate să achite anual milioane de euro. Începând cu anul 2008 conducerea PDL a administrației județene a făcut demersuri și a organizat numeroase întâlniri cu părțile implicate în vederea deblocării proiectului și identificării de soluții de rambursare a creditului. Ca urmare, Guvernul de la acea dată s-a angajat să plătească ratele din bugetul de stat după epuizarea sumelor rămase disponibile din credit. În perioada 2011-2012, prin intermediul sumelor de echilibrare a bugetelor locale Guvernul PDL a alocat bani pentru plata ratelor aferente componentei termoficare, localităților Câmpulung, Gura Humorului, Siret, Vatra Dornei și Rădăuți”, a spus Flutur. El a precizat că pentru cele 61 de primării situația a devenit dramatică ele având un buget la limita asigurării funcționării.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava