Concert pascal
MOPAN Suceava

Fondurile europene pe care le va accesa Primăria Suceava în acest an totalizează 45% din bugetul local. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Lucian Harșovschi. El a arătat că în acest an municipiului Suceava îi vor fi alocate prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est de la Piatra Neamț fonduri europene în sumă de 32 de milioane de euro pe Programul Operațional Regional însemnând în jur de 152 de milioane de lei. Asta în condițiile în care bugetul Sucevei însumează undeva la 332 de milioane de lei. Până în prezent, a spus Harșovschi, Primăria a depus proiecte în valoare de 27 de milioane de euro restul proiectelor până la suma de 32 de milioane de euro urmând a fi depuse luna viitoare. Viceprimarul a spus că muncipalitatea suceveană va plusa adică va mai depune proiecte până la suma de 45 de milioane de euro în speranța că vor mai rămâne bani europeni de la unele municipii care nu vor putea accesa sumele ce le sunt repartizate.

Primăria Suceava va accesa 32 de milioane de euro

Cel mai consistent proiect depus de Primăria Suceava în vederea obținerii finanțării este cel referitor la sistemul integrat de transport public ecologic care prevede achiționarea a 25 de autobuze electrice în lungime de 12 metri, 10 autobuze electrice de 6 metri, amenajarea a 44 de stații de încărcare, 47 de stații de transport de călători și reabilitarea străzii Vasile Pîrvan. Valoarea proiectului este de 25,39 de milioane de euro. ”Pe această axă 4.1 intenționăm să mai depunem încă un proiect de rezervă pentru a depăși valoarea de sută la sută acordată. Pentru că sunt județe, municpii care nu vor depune proiectele în termen și sperăm să primim noi și banii lor. Vom mai depune încă un proiect de 2,4 milioane de euro implementare sistem de managent al traficului în Suceava. Suntem în etapa de semnare a contractului de servicii. Totodată avem depus la București în parteneriat cu MDRAP cu Jasper cei care se ocupă de transport 15 autobuze eletrice de 12 metri și 15 stații de încărcare. Documentele sunt plecate la Ministerul Dezvoltării. Valoarea este de 11,023 de milioane de euro. Pe subaxa 4.2 mai avem lucru. Așteptăm transferul Parcului Șipote să fie proprietatea noastră pentru că vrem să depunem un proiect de 1,63 de milioane de euro. Vom depune în martie un alt proiect reabilitarea a 14,5 hectare de teren pe malul râului Suceava în zona Denis, sala sporturilor în valoare de 1,28 de milioane de euro. Centru multifunțional ”Arta” Ițacani este finalizat și depus din martie 2018. Ni se spune că este în faza de precontractare și se va semna contractul de finanțare în martie 2019. Totodată aici pregătim un proiect să reabilităm și stadionul Ițcani plus străzile de acolo în valoare de 375.000 de euro. Îl depunem până în martie”, a explicat Harșovschi.

Harșovschi a subliniat că municipiul Suceava stă bine la absorbția fondurilor europene comparativ cu alte municipii din regiunea de nord este arătând că Bacăul și Botoșaniul nu au depus nici un proiect

Viceprimarul a mai amintit de proiectele vizând construirea unei grădinițe în curtea școlii nr.6 din Burdujeni sat, de cel referitor la reabilitarea și echiparea infrastructurii educaționale a Colegiului Tehnic ”Petru Mușat” sau de proiectul de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Lucian Harșovschi a subliniat că municipiul Suceava stă bine la absorbția fondurilor europene comparativ cu alte municipii din regiunea de nord este arătând că Bacăul și Botoșaniul nu au depus nici un proiect iar municipiile Piatra Neamț și Vaslui au depus proiecte în valoare de 6 milioane respectiv 600.000 de euro. Singurul care depășește Suceava este municipiul Iași care are depuse proiecte în valoare de 52 de milioane de euro. Harșovschi a ținut să felicite personalul de la integrare europeană din Primărie pentru activitatea desfășurată.

Fondurile europene pe care le va accesa Primăria Suceava în 2019 totalizează 45% din bugetul local, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava