MOPAN Suceava

Stadionul ”Areni”, cu un gazon impecabil și proaspăt cosmetizat pentru Turneul internațional ”Patru Regiuni pentru Europa” care va avea loc săptămâna viitoare la Suceava, a găzduit sâmbătă 27 iulie al doilea meci amical din această vară pentru Foresta Suceava. Pe o vreme splendidă, puțin cam călduroasă totuși, elevii antrenorului Vespazian Colban i-au avut ca adversari pe vecinii de la FC II Botoșani. Așa cum ne-am obișnuit de la primul joc de pregătire, când începutul partidei a venit cu circa 40 de minute întîrziere, și de această dată spectatorii au mai așteptat 20 de minute, dar oricum este un progres.

Încă din start s-a putut observa că ambele formații se află la începutul perioadei de antrenamente din această vară și nu sunt bine puse la punct la multe capitole. Oaspeții au prezentat un lot foarte tânăr, cu bune veleități tehnice, însă nepregătit pentru duelurile unu la unu cu puternici jucători de la Foresta Suceava.

În pofida acestui fapt, jocul a fost extrem de echilibrat, gazdele încercând atacuri poziționale pe flancuri, botoșănenii replicând pe contraatac. Singurul gol al primei reprize a venit în urma unui penalty acordat după ce atacantul sucevenilor Grumezescu a căzut fulgerător în careu. Lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de Cerlincă.

La reluare, cum temperatura a continuat să crească, meciul a devenit mai lent, iar execuțiile tehnice mai greoaie. Tinerii fotbaliști ai formației oaspete au profitat de acest lucru și au reușit să egaleze când mai erau aproape 20 de minute până la final. Treziți ca un boxer din pumn, jucătorii suceveni s-au aruncat în atac. Golul de 2-1 a fost destul de norocos și a venit în urma unui șut puternic expediat de Stănescu de la peste 30 de metri care l-a surprins pe portarul advers.

De la 2-1, pe teren a existat o singură echipă, Foresta Suceava, care s-a jucat efectiv cu ocaziile. Oricum, gazdele au mai marcat de două ori după o serie de trasee bune găsite între mijlocașul Lungu și colegii săi de pe partea stângă, Dudu Drugă și Cornel Căinari. ”Găină”, cum este poreclit versatilul jucător humoream Căinari, a dus scorul la 3-1 cu un șut cu efect la colțul lung. Tot el și-a pus amprenta decisivă și la golul patru, el fiind faultat evident în careul botoșănenilor. Drugă a transformat penaltiul și scorul final al partidei Foresta Suceava – FC II Botoșani a fost 4-1.

La mijlocul acestei săptămâni, miercuri, jucătorii Forestei Suceava vor pleca într-un stagiu de pregătire centralizată la Pojorâta, acolo unde vor rămâne până pe 10 august. În acest interval, pe 9 august, formaţia suceveană va susţine şi un joc test, cu Aerostar Bacău. Pe data de 14 august, Foresta va juca primul meci oficial al sezonului, în Cupa României, împotriva unui adversar necunoscut până la această oră, iar pe 17 august, cu o săptămână înaintea startului ediţiei de campionat 2019-2020 a Ligii a III-a, va disputa un ultim joc test împotriva Ştiinţei Miroslava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava