Interes destul de modest pentru prima întâlnire din eșalonul trei a Forestei cu iubitorii fotbalului sucevean. Deși a fost un derby local, adversara sucevenilor fiind Șomuz Fălticeni, lumea nu s-a înghesuit în tribune, poate o parte fiind plecați în concediu, poate o parte fiind descurajați de faptul că au plătit bilet de intrare în Liga a III-a, poate că o parte s-au gândit în liniște la zilele când Suceava avea echipă în A și în B.
Pe gazonul foarte bine întreținut de îngrijitorii stadionului ”Areni” s-au întrecut două formații modeste care, în opinia mea, vor avea mari dificultăți și în Liga a III-a. Ambele grupări au circumstanțe atenuante, gazdele alcătuind o echipă neomogenă cu jucători adunați din toată Europa și un antrenor care nu are cum să găsească deocamdată un limbaj universal, în timp ce gruparea oaspete, nou promovată, nu are încă tonus pentru eșalonul trei și experiență pentru un joc pe un teren lat și lung cum este cel de pe ”Areni”.
În pofida acestor fapte, nu se poate spune că cei prezenți în tribune nu au avut parte de principalele ingredient ale unui meci de fotbal, gol, situații de gol și ratări imense. Din păcate, calitatea jocului a fost una modestă tare.
Cum era de așteptat, Foresta Suceava a fost la cârma jocului și a dominat categoric prima repriză, fără ca Șomuz să pună probleme echipei conduse de Benachour Selim, tehncian care s-a agitat grozav pe marginea terenului, dar indicațiile sale au părut că nu au fost înțelese de nimeni.


Pe fondul dominării gazdelor a fost marcat și unicul gol al partidei, o reușită foarte frumoasă a francezului Diermoune Fares. Micuțul ”jolly-joker” francez a făcut cuplu în atac cu alt ”mignon”, Buadiila, foarte insistent și iute, dar și cu total neinspiratul Grumezescu, de la care s-a așteptat mult mai mult.
Lucrurile s-au schimbat însă după pauză, când Foresta a redus motoarele și i-a dat echipei din Fălticeni mai multe ocazii să se apropie periculos de poarta lui Cotună.
Moldoveanul Vadim Podgododețchi ar fi putut să le strice sucevenilor debutul în campionat, în minutul 70, când a trimis mingea, cu capul, pe lângă poarta Forestei, în situație de singur cu portarul. Jocul din repriza a doua a fost unul slab și presărat cu sumedenie de execuții stângace din partea celor 22 de combatanți. Să sperăm cu emoțiile inerente startului de campionat vor trece și atât Foresta Suceava, cât și Șomuz Fălticeni, la fel ca și Bucovina Rădăuți, vor găsi drumul spre victorie.
În ceea ce privește echipa Foresta Suceava ea a prezentat la acest meci un lot ”alambicat” alcătuit din jucători masivi și mititei, tehnici și rigizi, experimentați și novice. Este un început și trebuie menționat faptul că ei trebuie educați să joace împreună și, dacă se poate, pe teren să vorbească aceeași limbă. Nu este un început rău, dar încă o dată spun că pentru cum s-a jucat în duelul cu Șomuz Fălticeni, foarte bin ear fi putut evolua doar jucători suceveni.

Foresta Suceava – Șomuz Fălticeni 1-0 (1-0)
A marcat: Diermoune Fares
Arbitri: A: Roman Cosmin (Iaşi – Iaşi), A1: Melinte Ionuț (Iaşi – Iaşi), A2: Pușcasu Ana (Iaşi – Iaşi)
Foresta: Cotună Alex – Onofraș Oloeriu, Mateciuc Cristian, Seven Cem, Nguyen Matthieu (57 – Artenie Ionuț), Celeadric Eugeniu (min. 46 – Aioanei Claudiu), Ionescu Paul, Diermoune Fares, Rigoni Matteo (min 71 – Roman Laurențiu), Bouadiila Sid, Grumezescu Robert.
Antrenori: Benachour Selim, Guriță Mihai
Șomuz Fălticeni: Pascal Cătălin – Arăpașu Adelin, Kuruc Nicușor, Șandru Nicolae (min. 80 – Dohotaru Iulian), Baltariu Robert, Podgorodețchi Vadim, Zamă Ionel, Nechitoaia Ioan, Melinte Bogdan, Ungureanu Paul (min 53 – Scutariu Alin,, Julei Eduard.
Antrenori: Dan Dăscălescu, Radu Anania.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava