Concert pascal
MOPAN Suceava

Stadionul ”Areni” a găzduit la mijlocul acestei săptămâni duelul județean dintre Foresta Suceava și Bucovina Rădăuți, din Turul al III-lea al Cupei României la fotbal. Dacă în sezonul precedent rădăuțenii au reușit să câștige toate cele trei meciuri oficiale directe, de această dată „galben-verzii” s-au mobilizat la superlativ și s-au impus fără dubii, cu scorul de 3-0. Partida de pe Areni, desfășurată în fața a 2.000 de spectatori, a fost dominată de fotbaliștii gazdă, care au repurtat o victorie meritată.

Sucevenii au deschis scorul repede, încă din minutul 5, prin fundașul central Ichim, care a reluat perfect cu capul, din 6 metri, o minge centrată la fix de căpitanul Dudu Drugă, dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă. Aflați într-o bună dispoziție de joc, forestierii au continuat evolueze avântat, iar câteva minute mai târziu Cerlincă a șutat puțin pe lângă poartă de la 14 metri, bine servit de Alexandru Marin.

De cealaltă parte, rădăuțenii au fost surprinși de replica consistentă a gazdelor, părând că nu găsesc soluții pe faza ofensivă. Ba mai mult, după 34 de minute de joc s-au văzut conduși cu 2-0 pe tabela de marcaj, în urma unei execuții de vis a lui Marin, care l-a văzut ieșit din poartă pe juniorul Zvoronciuc și a trimis un șut perfect lobat, de la 50 metri, care s-a oprit în plasa porții rădăuțene.

Partida a fost la discreția gazdelor și în repriza secundă, tot cu echipa gazdă la timonă. Fotbaliștii pregătiți de Vespazian Colban au ajuns în poziții bune de finalizare prin June, Grumezescu, Martin, Stănescu și Ichim, în vreme ce oaspeții au avut cel mai periculos om al lor în mijlocașul ofensiv Ungurianu.

Scorul final a fost stabilit în minutul 84 de Căinari, care a bătut repede o lovitură liberă de la 25 de metri fără să aștepte fluierul arbitrului de centru și i-a surprins nepregătiți pe rădăuțeni, care erau concentrați pe aranjarea zidului. Una peste alta, a fost o victorie meritată a Forestei, care și-a luat astfel revanșa după corecțiile suferite în sezonul precedent.

Pentru suceveni, urmează în Turul al IV-lea un nou joc pe teren propriu, cel mai probabil împotriva grupărilor Aerostar Bacău sau Csikszereda Miercurea Ciuc, întâlnirea urmând să aibă loc în intervalul 10-12 septembrie. În cazul unui succes, sucevenii au toate șansele să aducă un adversar de Liga I pe Areni, faza șaisprezecimilor urmând să se dispute între 24 și 26 septembrie.

Foresta Suceava: Florin Ailenei – Oloeriu Onofraș, Alexandru Ichim, Andrei Vițelaru, Dudu Drugă – Vlad Stănescu – Andrei Cerlincă (75 Vasile Hagiu), Aurel June, Cornel Căinari – Robert Grumezescu (68 Teodor Lungu), Alexandru Marin (63 Robert Martin). Antrenori: Vespazian Colban, Bogdan Tudoreanu, Mihai Guriță și Vasile Prisacă.

Bucovina Rădăuți: Dănuț Zvoronciuc – Andrei Alecsandru, Vasile Vitu, Vasile Mihăeș, Abel Coajă – Vasile Dănilă, Daniel Păiuș (77 Andrei Sahlean) – Ionuț Plămadă (57 Iosif Netbai), Radu Ungurianu, Cătălin Coroamă – Cosmin Țapu (53 Iulian Ionesi). Antrenori: Dorin Goian, Daniel Bălan și Marius Lup.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava