MOPAN Suceava

Noua echipă de fotbal a Sucevei, Foresta este tot mai aproape de a rămâne în eșalonul secund al fotbalului românesc după ce FRF a decis excluderea din toate competițiile a clubului FCM Baia Mare din cauza neplății datoriilor către jucători. Într-o situație la fel de dificilă se află și alte cluburi precum Petrolul Ploiești și ACS Berceni, dar și alte grupări.

Foresta Suceava a susținut la sfârșitul săptămânii trecute primul amical înaintea pregătirii centralizate pe terenul grupării SC Bacău. Deși au deschis scorul prin Bogdan Rusu, sucevenii nu au rezistat în fața grupării gazdă care a punctat apoi de patru ori prin prin Grumezescu, Nemțanu, Corban și Ignea. Acesta a fost un bun prilej pentru antrenorul Adrian Iencsi de a urmări jucătorii echipei sale înainte de cantonamentul care va începe de azi la Câmpulung Moldovenesc.

La Foresta Suceava a revenit și atacantul Mircea Negru, care a primit din partea conducerii câteva zile de vacanţă în plus, dar şi doi jucători noi. Alin Mutu, un fundaş central longilin în vârstă de 21 de ani, care în sezonul precedent a evoluat în eşalonul secund, pentru U Cluj, al doilea fiind un jucător venit în probe de la Șomuz Fălticeni, Eusebiu Mercaş.

Ultimul jucător care s-a alăturat lotului sucevean este Radu Ungureanu, un tânăr jucător originar din Grămeşti, care a evoluat în sezonul precedent în eşalonul al treilea, pentru Sporting Turnu Măgurele. Veştile bune vin şi în ceea ce-l priveşte pe Cornel Căinari. Mijlocaşul, care a evoluat pentru Bucovina Pojorâta în campionatul recent încheiat, s-a înţeles cu oficialii Forestei pentru revenirea la Suceava.

În ceea ce privește componența seriei viitorului eșalon secund al fotbalului românesc, totul se va clarifica în mod oficial pe data de 15 iulie, cu doar două săptămâni înaintea debutului sezonului oficial, atunci când expiră termenul limită pentru înscrierea în ediţia de campionat 2016-2017, iar Departamentul de Competiţii al Federaţiei Române de Fotbal va analiza fiecare dosar în parte. Sucevenii au trimis deja cererea în care-şi exprimă disponibilitatea de a participa şi pe viitor în Liga a II-a şi speră să poată ocupa unul din locurile care vor rămâne vacante.

Totodată, Federaţia a anunţat că, începând cu sezonul 2016-2017, cluburile din Liga a II-a au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului trei jucători sub 21 de ani, faţă de doi fotbalişti sub 19 ani, cum s-a întâmplat în precedenta ediţie de campionat.

O nouă modificare, care va intra în vigoare din sezonul 2016-2017, se referă la antrenorii din Liga a II-a. Astfel, cluburile din acest eşalon sunt obligate să aibă antrenori principali deţinători ai licenţei UEFA PRO, însă gruparea suceveană s-a acoperit pe acest plan, prin aducerea lui Adrian Iencsi.

O altă noutate prevede că, în sezonul 2016-2017, în limita locurilor disponibile, cluburile din Liga I, Liga a II-a sau Liga Elitelor îşi pot înscrie o echipă „satelit” în competiţie, cu respectarea unor condiţii obligatorii. Astfel, aceste echipe vor fi obligate să folosească pe toată durata meciului un număr de minimum trei jucători sub 19 ani, plus cinci jucători sub 21 de ani. În cazul în care această echipă se va retrage după ce s-a înscris oficial în competiţie sau dacă se va retrage sau va fi exclusă în timpul sezonului competiţional, atunci echipa de categorie superioară a clubului din Liga I sau Liga a II-a va fi penalizată cu 9 puncte. În cazul cluburilor din Liga Elitelor care ajung în această situaţie, acestea nu vor avea dreptul de a mai juca în competiţia Liga Elitelor pentru o perioadă de trei sezoane competiţionale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava