MOPAN Suceava

Decizia Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal care a decis să nu retrogradeze nici un club în această ediție a Ligii a III-a de fotbal, iar în privința promovării echipele Aerostar Bacău (Seria I) și „U” Craiova (Seria IV-a), care au un avans mai mare de trei puncte în fruntea clasamentului, să promoveze direct, în vreme ce în celelalte serii, unde lupta pentru accederea în eșalonul secund este mai strânsă, să se joace meciuri de baraj între primele două clasate, astfel: Unirea Slobozia – Mostiștea Ulmu (Seria a II-a), Progresul Spartac București – CSM Slatina (Seria a II-a) și ACS Comuna Recea – Minaur Baia Mare (Seria a III-a), a nemulțumit multă lume. Era de așteptat faptul ca grupările care au scăpat de emoțiile retrogradării cu doar o etapă jucată din retur să se bucure. Nu poți compara voturile celor care au scăpat de o ”povară” oarecum și au făcut și ceva economii, cu cei care-și doreau cu adevărat să ajungă în eșalonul secund. Cum erau foarte multe runde de jucat, 14, cum spun românii, ”nu se știe ca pământu din ce parte bate vântu”. Se spune, în ”folclor”, că meciurile nu se joacă numai pe teren la noi în România, mai ales la nivelul inferior, dar noi nu crdem acest lucru…, dacă nu vedem.

La sfârșitul perioadei de pandemie, care a supărat pe toată lumea, este de așteptat un fel de restart pur. Lucrurile se pot schimba pentru bucuria celor care au rezistat și în memoria celor care și-ar fi dorit anumite chestii.

În aceste condiții, legat de promovarea în Liga a II-a, se poate spune că lucrurile nu sunt tranșate definitiv, în condițiile în care nouă dintre cele zece formații clasate pe primele două poziții în cele cinci serii ale Ligii a III-a, printre care și Foresta Suceava, au trimis o cerere către FRF, prin care propun un alt mod de încheiere a sezonului 2019-2020.

Cluburile amintite cer să nu se mai dispute din cadrul actualei ediții de campionat nici un meci și să promoveze în eșalonul secund primele două clasate din toate seriile. În acest mod, s-ar evita disputarea meciurilor de baraj care au stârnit atâtea controverse între cluburile implicate și FRF. În acest sens, începând din viitorul sezon Liga a II-a ar urma să se desfășoare într-un sistem de două serii a câte 14 formații, mult mai convenabil cluburilor din punct de vedere financiar, în condițiile în care, în aceste vremuri de criză, numărul meciurilor care vor trebui disputate este mai mic, iar cheltuielile de cazare și transport vor fi semnificativ mai reduse.

Foresta Suceava, echipă situată pe locul secund în Seria I, la șapte puncte distanță de liderul Aerostar Bacău, speră ca prin acest demers să obțină in extremis accederea în Liga a II-a.

„Am trimis un comunicat la Federația Română de Fotbal și așteptăm să primim un răspuns oficial. Totul depinde de ceea ce se va hotărî în discuția cu cluburile de Liga a II-a.

Încă nu se știe cu exactitate dacă se va întrerupe sau nu și campionatul eșalonului secund. Circulă fel de fel de variante, iar părerile sunt împărțite. Cert este că condițiile impuse de Guvern pentru reluarea activităților sportive sunt foarte complicate și vor fi greu de îndeplinit la acest nivel. Situația este dificilă momentan, și nu putem decât să așteptăm și să sperăm”, a declarat Andrei Ciutac, președintele grupării sucevene.

Foresta Suceava este un club puternic care continuă o tradiție de ani a unei echipe care a evoluat tot timpul la nivel de Divizie B. Suceava a avut sezoane de excepție în care a făcut o figură frumoasă în primul eșalon valoric și a arătat, nu o dată, că are stofă sau filigran sau … chestii deosebite.
Ce vreau să spun este faptul că, la finele acestei perioade urâte, de luptă doar cu coronavirus, echipa Sucevei este pregătită și merită să ajungă în Liga a II-a.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava