MOPAN Suceava

Fosta sală a pompelor de la ”Uzina de Apă” din municipiul Suceava ar putea deveni Atelier de creație pentru Teatrul ”Matei Vișniec” dar și un spațiu în care să aibă loc și spectacole. Proiectul preliminar a fost lansat cu prilejul Zilelor Culturii Urbane din Suceava, eveniment organizat de Ordinul Arhitecților din Romania, Filiala Teritorială Nord-Est în parteneriat cu International Partner Buro – București, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” – Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, ACET – Suceava, Primăria municipiu Botoșani, Primăria Darabani. El a fost conturat de arhitecții Constantin Gorcea, Iulia Cosovanu și Alexandru Oltean. De față au fost prezenți secretarul de stat de la Ministerul Fondurilor Europene – Doina Iacoban, președintele Ordinului Arhitecților din Romania-Filiala Teritorială Nord-Est-Constantin Gorcea, primarul Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, managerul interimar al Teatrului ”Matei Vișniec”, Angela Zarojanu, directorul ACET-Ștefan Groza și nu în ultimul rând chiar dramaturgul Matei Vișniec.

”Am participat la deschiderea a ediției cu numărul IX a Zilelor Culturii Urbane din Suceava, organizată la fosta Uzină de apă a orașului care a împlinit 110 ani de la inaugurare. Felicit organizatorii Ordinul Arhitecților din Suceava, în mod special pe domnul arhitect Constantin Gorcea, precum și  Uniunea Națională a Arhitecților din România. La întâlnire a participat și d-na Ministru secretar de stat de la ministerul fondurilor europene – Doina Iacoban, precum și domnul Matei Vișniec mentorul teatrului sucevean și doamna Angela Zarojanu directorul  teatrului.

Am fost cu toții de acord ca în fosta Sală a pompelor de la uzină de apă, care este o încăpere generoasă, să amenajăm un Atelier de creație pentru teatrul Matei Vișiniec  din Suceava, unde să poată avea loc și spectacole. Am discutat cu doamna Iacoban posibilitatea să finanțăm acest proiect pe fonduri europene”, a declarat Ion Lungu.

Fosta sală a pompelor de la ”Uzina de Apă” din Suceava ar putea deveni Atelier de creație pentru Teatrul ”Matei Vișniec”. Lungu: ”Există posibilitatea să finanțăm acest proiect pe fonduri europene” (foto), 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava