MOPAN Suceava

Procurorii DNA Suceava l-au trimis în judecată, în stare de libertate, pe fostul primar al comunei Frumosu, Maftei Tiron, pentru fraudarea fondurilor europene. Conform buletinului de presă al DNA pentru iulie 2016, în perioada 16 aprilie 2009 – 26 noiembrie, 2010, în calitate de primar şi de manager al proiectului „Creşterea capacităţii de intervenţie a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Frumosu”, finanţat din fondurile Uniunii Europene, inculpatul Tiron Maftei a depus cu rea-credinţă, la Oficiul de plăţi şi contractare PHARE, documente oficiale falsificate prin alterarea conţinutului ori prin contrafacerea semnăturilor şi documente cu conţinut inexact.

Obiectul finanţării viza achiziţionarea unei autospeciale de pompieri, a două motopompe portabile, a 10 costume de pompieri şi a unor echipamente. DNA subliniază că scopul demersului infracţional a fost atribuirea contractului aferent proiectului către o firmă „agreată” de primar. Ca urmare a acestei conduite infracţionale, inculpatul a obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de peste 88 de mii de euro, sumă cu care Ministerul Fondurilor Europene s-a constituit parte civilă. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului penal asupra mai multor imobile care aparţin inculpatului Tiron Maftei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava, cu propunerea de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Fostul primar al comunei Frumosu, Maftei Tiron, trimis în judecată în stare de libertate pentru fraudarea fondurilor europene, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava