Concert pascal
MOPAN Suceava

Fostul rector al Universității Ștefan cel Mare Suceava, prof.univ.dr.ing Adrian Graur va primit titlul de „Cetățean de onoare” al Sucevei la inițiativa primarului Ion Lungu și a consilierului Dan Ioan Cușnir. Proiectul de hotărâre pentru acordarea acestui titlu va fi suspus aprobării în ședința extraordinară a Consiliului Local Suceava din data de 9 august.

Cei doi inițiatori au evidențiat faptul că Adrian Graur, a încercat și a reușit să impună Universitatea din Suceava în spațiul academic românesc și internațional, impulsionând corpul didactic spre obiective foarte înalte. De asemenea, s-a remarcat faptul că pentru contribuția excepțională la creșterea și consolidarea prestigiului național și internațional al USV fiind distins cu titlul onorific „Rector Emeritus”.

Inițiatorii proiectului au amintit și o serie de realizări ale acestuia, respectiv faptul că în calitate de rector al USV,  în anul 2005, la Bologna, a semnat Magna Charta Universitatum, un pas care a deschis pentru USV calea drumului european, dar și că a inițiat înființarea Clubului Sportiv Universitatea, în anul 2005, competiția Hard&Soft, aflată la cea de-a XXV-a ediție, care aduce la Suceava echipe din toata lumea, trupa de teatru studențesc Fabulinus și concursul „Student pentru o zi”.

De asemenea, sub conducerea sa, Universitatea din Suceava a reușit să obțină calificativul „Grad de încredere ridicat” la prima evaluare pe care a realizat-o ARACIS, în anul 2008.

Adrian Graur a contribuit la atragerea de fonduri pentru proiectarea, execuția și finalizarea unor obiective la USV, respectiv două clădiri ale Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, de 3500 mp și respectiv 3800 mp, corpul E al USV cu o suprafață desfășurată de 10.000 mp, căminul studențesc nr. 4 cu 300 locuri, Laboratorul de Compatibilitate Electromagnetică cu cea mai mare cameră anecoică din România la această dată, Centrul de educație continuă din Vatra Dornei, Casa de vânătoare, o bază didactică, Complexul de Natație și Kinetoterapie de dimensiuni semiolimpice, Auditoriumul „Joseph Schmidt” cu 240 locuri, terenul acoperit de sport de 2.400 mp și numeroase spații de cercetare.

Tot Adrian Graur a contribuit la atragerea de fonduri pentru dezvoltarea Campusului I al USV, de la o arie de 4,5 ha și suprafață desfășurată construită de 19.000 mp, în 2004, la o arie de 6,5 ha și suprafață desfășurată construită de 62.000 mp, la finele anului 2011, la gestionarea acțiunilor pentru obținerea unei suprafețe de 30 ha pentru Campusul 2 al USV, prin Hotărâre de Guvern, în mai 2007, dar și la realizarea PUZ-ului, Studiului de PreFezabilitate și Studiul de Fezabilitate pentru Campusul 2, unde obiectivele care vor fi ridicate vor avea o suprafață desfășurată de aproximativ 100.000 mp.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava