Concert pascal
MOPAN Suceava

Azi-noapte, procurorii DNA Suceava l-au reţinut pe fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, Nelu Fediuc, pentru luare de mită în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor. Ordonanţa de reţinere va expira la noapte, la ora 02.00. Conform unui comunicat al DNA, în cauză există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008-2012, inculpatul Nelu Fediuc, în virtutea atribuţiilor de serviciu a asigurat protecţie în Vama Siret pentru mai multe persoane care tranzitau ţigări prin punctul vamal, peste plafonul legal admis de lege, şi cu sustragerea de la plata taxelor vamale.
Pentru a beneficia de această protecţie, persoanele respective trebuiau să achite cîte o taxă care a fost stabilită, iniţial la suma de 200 de dolari/lunar, după care a fost mărită pînă la 500 1.000 euro/lunar, la cererea expresă a lui Nelu Fediuc. În schimbul aceleiaşi protecţii, în intervalul februarie august 2008, inculpatul a beneficiat şi de favoruri sexuale din partea unei martore denunţătoare. În septembrie 2008, Nelu Fediuc a încercat să determine aceeaşi martoră, să-şi retragă denunţul formulat împotriva lui, în dosarul pentru care a fost trimis în judecată în 14 iulie 2014, oferindu-i în schimb suma de 12.000 euro, pe care aceasta a refuzat-o. De asemenea, în perioada iunie 07 iulie 2014, prin intermediul vameşului Gheorghe Robu, trimis în judecată în acelaşi dosar, pentru infracţiuni de corupţie, a încercat să determine un alt martor denunţător prin metode de intimidare, să-şi retragă denunţul formulat împotriva sa, precum şi a altor vameşi şi ofiţeri de la Poliţia de Frontieră. Pe 14 iulie, Nelu Fediuc a fost trimis în judecată de către DNA Suceava, fiind acuzat că, alături de alte 34 de persoane, a constituit un grup infracțional organizat care se ocupa cu introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă.

 

Fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, Nelu Fediuc, arestat pentru 30 de zile, 6.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava