MOPAN Suceava

Liceul cu Program Sportiv din Suceava a demarat înscrierile pentru admiterea în cele două clase a V-a care vor funcţiona în cadrul liceului în anul şcolar 2015-2016. Ca noutate, conducerea LPS Suceava încearcă să formeze din toamnă o grupă de elită la fotbal, cealaltă clasă, ce va număra tot 25 de locuri, urmând să fie una “mosaic”,  băieţi şi fete, în care se vor regăsi elevi ce doresc să practice atletismul, handbalul, luptele, fotbalul, rugbyul sau voleiului.
Admiterea în viitorul an şcolar se va face prin intermediul a două probe. Prima, cea de verificare a aptitudinilor sportive va avea loc între 12-13 iunie, iar o zi mai târziu este programată şi cea de-a doua probă, cea de verificare a cunoştiinţelor de cultură generală, proba scrisă în care elevii vor susţine examene la limba şi literatura română, matematică şi, la alegere, limba engleză sau limba franceză.
Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă urmatoarele acte: o cerere tip ce poate fi procurată de la secretariatul liceului, o copie xerox după certificatul de naştere, o copie xerox după buletinul sau cartea de identitate a părinţilor, plus o adeverinţă medicală conform căreia elevul este apt pentru practicarea sportului.
În media finală de admitere, nota de probă a aptitudinilor sportive va conta în proporţie de 60%, iar nota de la probele scrise de cultură generală în proporţie de 40%.  Înscrierile se fac începând din această lună, la secretariatul liceului.
“Este un ciclu de 8 ani, la care vor lua parte 25 de sportivi, 3 portari şi 22 de jucători de câmp pe care vrem să-i ducem până la nivelul juniorilor republicani. Căutam copii cu calităţi foarte bune, nu doar pe plan sportiv, ci şi pe plan educaţional. Copiii care nu au rezultate bune la şcoală nu pot evolua bine nici pe plan sportiv. Aceasta este şi filozofia cluburilor din vest. Am decis să formăm această grupă de elită la fotbal şi în perspectiva finalizării campusului sportiv de la LPS. Resurse umane în judeţul Suceava există, doar că acestea trebuie şlefuite. Pe această cale vrem să aducem în atenţia părinţilor că Liceul cu Program Sportiv Suceava formează şi oameni, nu doar sportivi” a declarat şeful catedrei de fotbal de la LPS Suceava, Ovidiu Murariu, cel care se va ocupa din toamnă de pregătirea grupei de elită.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava