Concert pascal
MOPAN Suceava

Foresta Suceava se află, din nou, în lupta pentru promovarea în Liga secundă a fotbalului românesc, acolo unde a fost mulți ani la rândul și unde, zicem noi, merită. Fără să fim cârcotași, lumea se gândește la eșalonul secund, însă nu știe exact, poate, ce presupune acesta.

Seria I a Ligii a III-a de fotbal are doar zece echipe, din care trei sunt din județul Suceava, Foresta, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni. Liga a II-a are 20 de echipe, câteva dintre ele fiind în zone aflate la mulți kilometri ca Timișoara, Constanța, Tîrgu Jiu sau București. Deci, deplasările vor fi mult mai lungi și mai costisitoare.

Eșalonul secund se află la cu totul alt nivel de Liga a III-a și din punct de vedere financiar, lucrurile presupunând, nu înmulțiri, ci chiar adăugări de zerouri la buget. Mai mult, peste toate, dacă tot dorești promovarea este util să reziști măcar un sezon, să nu fii pasager și pentru acest lucru se presupune să ai o echipă competitivă.

Foresta Suceava are o formație echilibrată, pentru Liga a III-a, însă pentru Liga a II-a mai are nevoie de niște ”inserții”. Nu mai punem la socoteală aranjarea bazei sportive a stadionullui ”Areni”, care este optimă, dar mai necesită niște ajustări, chestii care se pot rezolva mult mai simplu.

Așadar, promovarea în Liga a II-a nu este o plimbare în parc, ci un lucru serios. În plus, un lucru clar de o perioadă, Foresta Suceava va avea de jucat cu una din echipele clasate pe primele două poziții după play-off în seria a II-a. Clar este faptul că aceste două formații vor fi Oțelul Galați și CSM Focșani. Oricum, vom da piept ori cu unii, ori cu alții sau și cu unii și cu alții. Dacă ești tare treci ca trenul prin gară, însă, în mod normal este folositor să ai cât mai multe informații despre adversari, așa că un sucevean cu experiență ar trebui să urmărească cel puțin duelurile directe dintre gălățeni și vrânceni.

Lăsând la o parte chestiile practice, de rezolvat în afara gazonului, Foresta Suceava va juca sâmbătă un prim derby contra liderului Dante Botoșani. Moralul sucevenilor este mai bun și un rezultat bun ar încinge lupta pentru primul loc al clasamentului în play-off. Rămânem apoi la calculele și presupunerile amintite anterior. Oricum, pe teren se rezolvă totul și dacă termini învingător în fiecare meci, nu va fi nicio problemă legată de promovare.

Clasament play-off seria I
1. Dante Botoșani 1 0 1 0 0-0 41
2. Foresta Suceava 1 1 0 0 5-0 38
3. Hușana Huși 1 0 1 0 0-0 29
4. Bucovina Rădăuți 1 0 0 1 0-5 28

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava