Concert pascal
MOPAN Suceava

Suceava a găzduit în premieră la sfârşitul săptămânii trecute, turneului final pe ţară „Fotbal şi Feminitate”. Această competiţie reprezintă un proiect de dezvoltare a fotbalului feminin iniţiat de UEFA şi promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor. Timp de două zile, la baza sportivă “Ramiro” au luptat pentru medalii selecţionatele din judeţele Suceava, Teleorman, Dolj, Iaşi, Bistriţa-Năsăud şi Caraş-Severin, la două categorii de vârstă, under 12 şi under 14 ani. AJF Suceava nu a fost aleasă întâmplător să găzduiască turneul final, ci pentru faptul că a atras în cadrul proiectului nu mai puţin de 1.400 de fete, fiind lider naţional la acest capitol.
„Mă bucur foarte mult că am reuşit să găzduim acest turneu final naţional şi în acelaşi timp că selecţionata AJF Suceava a câştigat la categoria sub 14 ani. Având în vedere că selecţionata AJF Suceava a reuşit să devină campioană naţională în competiţia AJF-urilor din ţară la sub 14 ani, acest titlu sperăm să aducă noi şi noi fete către fotbalul feminin profesionist, această competiţie fiind doar o mică parte a proiectului de dezvoltare a acestui segment”, a declarat preşedintele AJF Suceava, Ciprian Anton.
La turneul final al proiectului de dezvoltare a fotbalului feminin iniţiat de UEFA şi promovat de FRF cu ajutorul AJF-urilor a fost prezent la baza sportivă “Ramiro” directorul de dezvoltare din cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, dar şi reprezentantul Comitetului Executiv al fotbalului feminin românesc, Alin Cioban.
Selecţionatele judeţului Suceava pregătite de antrenorii Marcel Irimie şi Lucian Hreamătă au avut evoluţii bune şi foarte bune, în final ambele urcând pe podium. În competiţia sportivelor sub 14 ani, selecţionata Asociaţiei Judeţene de Fotbal Suceava a reuşit să devină campioană naţională după trei victorii din tot atâtea meciuri disputate.
Din păcate, reprezentanta judeţului Bistriţa-Năsăud nu a putut să ajungă la turneul final, iar organizatorii au înlocuit cele două echipe cu două din judeţul Suceava, la sub 12 ani evoluând o echipă de la Şcoala Gimnazială Bosanci, iar la sub 14 ani una de la Şcoala Nr. 11 „Miron Costin” Suceava. În primul meci din grupă, echipa AJF Suceava de la under 14 au trecut cu 1–0 de Suceava II, iar în al doilea s-au impus cu 4–1 în disputa cu echipa AJF Iaşi. Sucevencele au reuşit să câştige finala mare în faţa AJF Dolj cu scorul de 2–0 la loviturile de departajare, după 0–0 la terminarea celor două reprize. Medalia de argint a revenit echipei AJF Teleorman, după 1–0 cu AJF Iaşi. La sub 12 ani, AJF Suceava a trecut cu 4–0 de Suceava II şi cu a pierdut cu 1 – 2 la penalty-uri, după 1–1 la finalul reprizei secunde. AJF Suceava a câştigat finala mică şi medalia de bronz după 4–0 cu AJF Caraş-Severin, trofeul fiind câştigat de AJF Iaşi, 4–3 la loviturile de departajare în disputa cu AJF Teleorman.
„Sunt mulţumit de aceste rezultate, dar după părerea mea ele nu sunt atât de importante la aceste categorii de vârstă, deoarece important este modul în care s-au prezentat aceste fete în teren, felul în care s-au mobilizat şi faptul că au muncit o vară întreagă pentru a câştiga trofeul naţional. Această competiţie a fost finalitatea proiectului desfăşurat din martie şi până acum, aici evoluând cele mai bune sportive descoperite în judeţ pe parcursul proiectului. După cum se vede, judeţul Suceava prezintă un potenţial deosebit din punct de vedere al fotbalului feminin. În acest moment avem două echipe ce evoluează în Liga a III-a, CSŞ “Nicu Gane” şi “Armonia” II Fălticeni, dar şi una în Liga a II-a, prima echipă a clubului “Armonia” Fălticeni. Sunt foarte mulţumit că avem de unde face selecţie pentru toate cele trei echipe şi sper din tot sufletul ca anul viitor să repetăm această performanţă”, a declarat antrenorul Marcel Irimie.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava