Concert pascal
MOPAN Suceava

Cu doar două săptămâni înainte de începutul oficial al Ligii a II-a, care potrivit FRF va avea loc pe 30 iulie, situația privind componența singurei serii este incertă. Din informațiile pe care le deținem, la data limită de înscriere pentru eșalonul secund și-au manifestat intenția de a lua startul în noul sezon competițional mai puțin de jumătate din numărul de 22 de formații cât ar fi trebuit să fie prezente.
Foresta Suceava, care a retrogradat în campionatul precedent și-a manifestat dorința de a se alinia la începutul acestui sezon în eșalonul secund. Deocamdată nu există răspunsuri oficiale din partea FRF și se așteaptă cât mai curând o decizie. Foresta Suceava se află în cantonament la Câmpulung Moldovenesc până pe 21 iulie.
Totodată, Federaţia a anunţat că, începând cu sezonul 2016-2017, cluburile din Liga a II-a au obligativitatea de a avea în teren pe toată durata jocului trei jucători sub 21 de ani, faţă de doi fotbalişti sub 19 ani, cum s-a întâmplat în precedenta ediţie de campionat.
O nouă modificare, care va intra în vigoare din sezonul 2016-2017, se referă la antrenorii din Liga a II-a. Astfel, cluburile din acest eşalon sunt obligate să aibă antrenori principali deţinători ai licenţei UEFA PRO, însă gruparea suceveană s-a acoperit pe acest plan, prin aducerea lui Adrian Iencsi.
O altă noutate prevede că, în sezonul 2016-2017, în limita locurilor disponibile, cluburile din Liga I, Liga a II-a sau Liga Elitelor îşi pot înscrie o echipă „satelit” în competiţie, cu respectarea unor condiţii obligatorii. Astfel, aceste echipe vor fi obligate să folosească pe toată durata meciului un număr de minimum trei jucători sub 19 ani, plus cinci jucători sub 21 de ani. În cazul în care această echipă se va retrage după ce s-a înscris oficial în competiţie sau dacă se va retrage sau va fi exclusă în timpul sezonului competiţional, atunci echipa de categorie superioară a clubului din Liga I sau Liga a II-a va fi penalizată cu 9 puncte. În cazul cluburilor din Liga Elitelor care ajung în această situaţie, acestea nu vor avea dreptul de a mai juca în competiţia Liga Elitelor pentru o perioadă de trei sezoane competiţionale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava