MOPAN Suceava

În ședința de miercuri a Consiliului Județean Suceava a avut loc prima ruptură semnificativă între consilierii PSD. Acest lucru s-a întâmplat după ce în ședință s-a ajuns la votul a două proiecte de hotărâre pentru darea în folosință gratuită a două spații din incinta fostului Inspectorat Școlar Județean, din apropierea Palatului Administrativ, către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor (ADIGD) și Asociația Județene pentru Apă și Canalizare (AJAC) Suceava. Discuțiile în contradictoriu în cadrul Consiliului Județean Suceava au început după ce conducerea instituției a explicat necesitatea acordării spațiilor respective pentru a asigura funcționarea în bune condiții și în legalitate a celor două Asociații. Astfel, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat în mai multe rânduri că instituția pe care o conduce trebuie să asigure sedii administrative pentru buna funcționare a celor două asociații, iar spațiile pe care le are administrația județeană sunt foarte puține. „Au fost solicitări și de la alte instituții, Universitatea Suceava, Avocatul Poporului sau Autoritatea Electorală Permanentă, dar cu tot respectul, Consiliul Județean nu are spații”, a spus Flutur.

Unul dintre cei care s-a opus alocării spațiilor pentru cele două asociații în clădirea fostului Inspectorat Școlar a fost consilierul social democrat Mihai Grozavu, liderul grupului PSD, acesta precizând că din punctul său de vedere primarii suceveni ar urma să fie „puși pe drumuri” între Palatul Administrativ și fosta clădire a Inspectoratului Școlar Județean. Asta în condițiile în care, a susținut Mihai Grozavu, direcția tehnică a CJ Suceava urma să funcționeze în continuare în clădirea Palatului Administrativ, în timp ce cele două asociații se vor muta într-o altă locație. În același timp, Grozavu a arătat că cei care lucrează la cele două asociații sunt cu jumătate de normă în cadrul acestor instituții, și cu cealaltă jumătate de normă la Consiliul Județean, motiv pentru care ar trebui să se decidă unde.

O părere diferită față de cea a lui Mihai Grozavu a avut-o liderul Organizației Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cușnir, cel care în cuvântul său l-a criticat, pentru început, pe șeful administrației județene pentru „politizarea unor comisii de examen de la spital”, dar și de modul în care au început lucrările la centura Sucevei, dar în același timp a precizat că în privința problemei alocării spațiilor pentru cele două asociații este necesară o detașare de partea politică. „Nu putem avea pretenții că vom avea un serviciu de gestionare a deșeurilor și un serviciu de apă apă și canal dacă nu avem sedii civilizate pentru acestea. Trebuie să le oferim oamenilor posibilitatea să se organizeze în mod civilizat. Eu unul sunt un om de echipă, de luptă, dar acum trebuie să punem interesele comunității în fața intereselor politice. Iar votul meu va fi pentru comunitate”, a spus Dan Ioan Cușnir. Acesta a fost combătut de un alt consilier PSD, Gheorghe Monoranu, care a declarat după intervenția lui Dan Ioan Cușnir că „am asistat la o ședință de partid”, adăugând în același timp că „nu știu ce compromisuri s-au făcut pentru ca domnul Cușnir să fie pentru aceste proiecte”.

După discuțiile din plen, în momentul votului pentru darea în folosință gratuită a celor două spații către ADIGD și AJAC Suceava, doi consilieri PSD au votat pentru, împreună cu cei 21 de reprezentanții ai PNL, respectiv Dan Ioan Cușnir și Paul Bereholschi. Ceilalți 14 consilieri ai PSD s-au abținut, motiv pentru care proiectele de hotărâre nu au fost aprobate, deoarece fiind o problemă de patrimoniu era necesar votul a două treimi din numărul consilierilor județeni.

Rezultatul votului a adus critici extrem de dure din partea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care a precizat, în primul rând, că nu i se pot imputa lui problemele de la centura Sucevei. „Nu am vrut până acum, dar știu bine să mă lupt și politic. Nu pot fi de acord cu declarația legată de centura Sucevei. M-am zbătut pentru a fi finalizată, cu toate că nu e treaba noastră, dar suportăm cu toții consecințele. Nu se poate. Guvernul de anul trecut a înțeles importanța acestei centuri și a aprobat realizarea ei în regie proprie, iar cei de acum au decis să organizeze din nou o licitație”, a spus Flutur, care a adăugat că deși a fost criticat, i-a apreciat pe cei care la votul pentru cele două proiecte de hotărâre au pus în față interesele județului.

Votul consilierilor PSD pentru cele două proiecte amintite anterior i-a determinat pe reprezentanții PNL din deliberativ să se abțină la un alt proiect pentru care era nevoie de două treimi din voturile consilierilor, motiv pentru care acesta nu a fost aprobat. În acest caz este vorba despre un proiect prin care CJ Suceava urma să aprobe darea în folosință gratuită către Consiliul Local Fălticeni a unui spațiu de 400 de metri pătrați în vederea amenajării unui spațiu de joacă pentru copii.

De precizat că într-o altă intervenție în plen, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că și el se va abține la acest proiect, dar nu ca „paritate pentru celelalte două proiecte”, ci ca o părere personală legată de proiectul care viza transferul celor 400 de metri pătrați. Flutur a spus că din intervențiile unor consilieri ai PSD a observat că acestora le place să joace „un fel de tenis la perete cu Flutur pentru a se vedea seara la televizor”. Gheorghe Flutur nu a vrut să politizeze ședințele de Consiliu Județean și nici să facă politică în cadrul acestora, însă le-a transmis reprezentanților PSD că „vă previn că foarte repede pot să mă împachetez și știu să fac și politică, dar nu vreau pentru că trebuie să facem administrație”. El le-a mai spus social democraților că „totul e trecător. Și a fi la putere e trecător”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava