MOPAN Suceava

Primul sfert de finală al Cupei Mondiale din Brazilia 2014 este şi cel mai interesant. Faţă în faţă se vor afla două echipe care au avut de-a lungul anilor dueluri epice.
Să ne amintim cu plăcere, de poate cel mai frumos meci care s-a disputat vreodată la un turneu final de Campionat Mondial, meciul Germania – Franţa din Spania 1982. Partida a avut o desfăşurare epică fiind de un dramatism rar întâlnit. La finele timpului regulamentar scorul era 1-1 pentru nemţi punctând Littbarski, iar pentru francezi Platini din penalty. Cum au început prelungirile, fundaşul Marius Tresor a prins un voleu de zile mari şi dus scorul la 2-1, pentru ca apoi Alain Giresse să trimită şi el un „trasor” în poarta germanilor.
Cam din acest moment vine celebra frază care spune că la fotbal „pe germani i-au învins doar dacă-i vezi că urcă în autocar”. Rummenigge reduce din handicap după un gol de generic cu călcâiul, pentru ca apoi Fischer să reuşească o „semifoarfecă” după un balon recentrat de Hrubesch şi să egaleze.
S-a trecut la penaltiuri acolo unde germanii au fost mai norocoşi, după eroarea lui Stielike, de la francezi ratând Didier Six şi Bossis. Partida este de pomină şi după ciocnirea „infernală” dintre portarul Schumacher şi Battiston, acesta din urmă rămânând în palmă cu trei dinţi.
Datele meciului de azi sunt cu totul altele, Franţa având o echipă „croită” după stilul de joc al lui Didier Deschamps, adică mijlocaşi muncitori care aleargă non-stop 90 de minute, dar care nu sunt artişti cu balonul. De partea cealaltă Germania are o echipă splendidă, cu fotbalişti de mare talent precum Goetze, Muller, Neuer, Ozil, ea fiind în mod normal favorită.
Cel de-al doilea sfert de finală din Brazilia, va fi unul sută la sută sud-american. La Fortaleza cerul va fi galben-verde pentru că evoluează ţara gazdă împotriva Columbiei. Deşi columbienii au un jucător de geniu ca James Rodriguez, totuşi nu credem că pot face faţă iureşului cariocas pentru că lor le-a trecut deja „glonţul pe la ureche” în partida cu Chile şi nu pot să-i mai supună pe suporteri la asemenea suplici ca loviturile de departajare.

Arbitrii partidelor care vor avea loc, azi, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale:
Franţa – Germania, ora 19.00, Rio de Janeiro
Arbitri: Nestor Pitana (Argentina) – Hernan Maidana (Argentina), Juan Pablo Belatti (Argentina) – Jonas Eriksson (Suedia)

Brazilia – Columbia, ora 23.00, Fortaleza
Arbitri: Carlos Velasco Carballo (Spania) – Roberto Alonso Fernandez (Spania), Juan Yuste (Spania) – Svein Oddvar Moen (Norvegia).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava