Județul Suceava va încheia un Protocolul de colaborare cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., Județul Botoșani și Primăriile din Botoșani și Suceava pentru realizarea obiectivului de investiții „Drum Expres A7-Suceava – Botoșani”. Protocolul va fi aprobat în ședința Consiliului Județean de săptămâna viitoare.

”Prin adresa comună nr.1965/1388/2455/2025/20.01.2022 Județul Suceava împreună cu Județul Botoșani, Municipiul Suceava și Municipiul Botoșani, au solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii-Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A încheierea unui protocol de colaborare privind pregătirea și implementarea obiectivului de investiții ,,Drum Expres A7 – Suceava – Botoșani”. În prezent, legătura dintre Municipiul Suceava și Municipiul Botoșani este realizată prin intermediul Drumului Național 29 (E58), drum național cu o singură banda pe sens, ce traversează numeroase zone de intravilan, treceri la nivel cu calea ferată și ale cărui elemente geometrice nu asigură condițiile de trafic necesare dezvoltării acestei regiuni cu un enorm potențial economic. Drumul Național 29 (E58) este foarte aglomerat, fapt ce conduce la creșterea duratei călătoriei și diminuarea siguranței circulației. Aglomerările în trafic se resimt pe tot traseul drumului național, iar în ultima perioadă se accentuează pe raza orașului Salcea, în cazul accesului spre Aeroportul  Internațional „Ștefan cel Mare” – Suceava, respectiv a intrărilor și ieșirilor din cele două municipii reședință de județ.

Implementarea obiectivului de investiții „Drum Expres A7 – Suceava – Botoșani”  va contribui la dezvoltarea sectorului de transport din județele Suceava și Botoșani, la îmbunătățirea vitezelor de circulație prin eliminarea ambuteiajelor majore, a reducerii poluării și a descongestionării traficului din zonele intravilane, asigurând premisele dezvoltării economice a acestei regiuni, precum și dezvoltării echilibrate la nivel de țară. Ordonanța de urgență a Guvernului nr.88/2020 privind instituirea unor măsuri, precum și acordarea de sprijin financiar pentru pregătirea portofoliului de proiecte în domenii strategice considerate prioritare pentru perioada de programare 2021-2027 și Hotărârea Guvernului nr.1312/2021 prin care a fost cuprins obiectivul de investiții „Drum Expres A7 – Suceava – Botoșani” în Programul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030, au creat cadrul legal pentru încheierea unor parteneriate între CNAIR SA și unitățile administrativ-teritoriale în vederea implementării unor proiecte de interes regional și local. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A prin adresa nr.5644/26.01.2022, înregistrată la Consiliul Județean Suceava cu nr.2295/26.01.2022, ne informează că la nivelul CNAIR SA au fost demarate activitățile necesare pentru încheierea protocolului de colaborare, în temeiul Ordonanței de urgență a Guvernului nr.88/2020, în vederea pregătirii obiectivului de investiții ,,Drum Expres A7-Suceava – Botoșani”, a explicat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava