MOPAN Suceava

In această perioadă dificilă serviciile oferite bătrânilor (categoria cea mai vulnerabilă în fața acestei epidemii) devin esențiale, iar responsabilitatea și solidaritatea umană este mai importantă ca oricând!
Echipele FSC de îngrijitoare, asistenți medicali, psiholog, kinetoterapeuti și voluntari continuă să ofere bătrânilor din orașul Bacău și 5 comunități rurale, servicii de îngrijire la domiciliu (atât personală cât și a locuinței), asistență medicală, recuperare fizică, ajutor la cumpărături. Intervențiile se fac în conformitate cu recomandările DSP pentru prevenirea răspândirii COVID 19, lucrătorii noștri acordând o atenție maximă normelor de igienă și luând toate măsurile pentru a minimiza orice risc.
FSC este o organizație acreditată și autorizată pentru astfel de servicii, personalul și voluntarii fiind dotați și instruiți corespunzător!

In acest moment în orașul Bacău acționează pe teren o echipă de 20 de specialiști, ajutați de alți 20 de voluntari, care au în îngrijire și monitorizare un număr de 150 de bătrâni singuri și/sau bolnavi.
In zonele rurale din estul județului alți 45 de îngrijitori, lucrători sociali și asistenți medicali au grijă de 250 de bătrâni din 5 comune (Stanisesti, Motoseni, Rachitoasa, Vultureni, Gaiceana).

Solicităm tuturor celor care doresc să se implice și să ajute să o facă în modul cel mai responsabil pentru a nu transforma o intenție nobilă într-o acțiune cu urmări nefericite! Grupurile de voluntari care își oferă zilele acestea suportul bătrânilor trebuie să se organizeze foarte bine, să se consulte permanent cu autoritățile cu privire la activitățile asumate și să-și ia toate măsurile de precauție pentru a nu deveni transmițători involuntari ai infecției cu COVID sau a-i expune la alte pericole pe cei mai vulnerabili membri ai comunității noastre!

Resursele noastre sunt limitate iar fără ajutorul comunității nu vom putea susține prea mult timp sprijinul acordat celor în vârsta!
Orice donație sau sponsorizare, oricât de mică este foarte importanta în aceasta perioadă. Sprijinul poate fi atât financiar (pentru achiziționarea de consumabile medicale și de igienă, acoperirea costurilor de deplasare etc) cât și în alimente, măști și mănuși medicale, dezinfectanți și materiale de curățenie și igienă.
Donațiile în bani pot fi făcute aici: https://fsc.ro/formular-donatii/

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava