MOPAN Suceava

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează, prin Departamentul de Dezvoltare Personală și Educație Vocațională, ”Bursa pentru Educație Vocațională”, un concurs adresat elevilor și studenților din întreaga țară, interesați de domeniile politic, economic și civic.

Aceștia sunt invitați să redacteze un eseu despre unul dintre cele trei domenii, astfel:
Cei care doresc să se înscrie la acest concurs cu un eseu despre domeniul politic, trebuie să facă o analiză comparativă a celor trei doctrine: liberalismul, social-democrația și umanismul.

Cei interesați de domeniul economic trebuie să redacteze un eseu despre cum cred ei că se poate consolida clasa de mijloc din România.

Iar cei interesați de domeniul civic, trebuie să demonstreze că sunt niște tineri cu inițiativă și spirit civic, și pot propune soluții despre modul în care putem reduce prăpastia dintre generații.

Premiul pentru fiecare categorie în parte este o bursă în valoare de 10.000 de lei.

La concurs pot participa elevi și studenți cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani.

Conceput sub forma unui concurs, acest proiect își propune să încurajeze tinerii să se implice în proiecte care contribuie la educarea politică a generației de mâine și, implicit, la dezvoltarea societății în care trăim.

”Scopul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este acela de a contribui activ la dezvoltarea societății în care trăim, pentru că tinerii informați de astăzi, vor fi cetățenii responsabili de mâine. Viitorul societății stă, în primul rând, în mâinile tinerilor, iar educația e principala armă prin care un popor poate evolua”, a declarat Trisi Cristea, Directorul General al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Concursul se va desfășura în perioada 16 octombrie – 31 decembrie 2020. Câștigătorii celor trei burse vor fi anunțați pe 1 februarie 2021.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava