MOPAN Suceava

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și Institutul European din România organizează luni, 23 iulie 2018, la Fălticeni, o nouă ediție a „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, în parteneriat cu Primăria Municipiului Fălticeni.

Evenimentul, care va aborda tematica „Coeziunea, o valoare comună europeană“, va beneficia de prezența ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și va avea loc la Muzeul de Artă „Ion Irimescu“. Până în prezent, au mai fost organizate consultări și la București, Arad, Constanța și Panciu.

„Dezbaterile interactive de până acum au evidențiat percepția unui bilanț pozitiv al aderării României la Uniunea Europeană, precum și sprijinul cetățenilor români pentru consolidarea proiectului european, pe baza unor valori comune precum coeziunea şi unitatea. Printre provocările identificate pentru viitorul Uniunii, participanții au subliniat în mod constant importanța asigurării securității cetățenilor și a asigurării unei dezvoltări economice echitabile la nivel european, pentru a reduce decalajele dintre statele membre, declară Gabriel Costache, director cabinet la Ministerul Afacerilor Externe

Conceptul „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor, și se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public. „Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 și au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în inițiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european – atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada iulie – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an”, adaugă Gabriel Costache.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate şi discutate Consiliului European (decembrie 2018), precum şi în perspectiva Summitului informal de la Sibiu (9 mai 2019) privind viitorul Europei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava