Concert pascal
MOPAN Suceava

„Premiul Drepturilor Copilului Korczak” este o formă de recunoaştere publică a importanţei şi a valorii rezultatelor activităţilor derulate de către câştigători prin oferirea unui trofeu.

În Noiembrie 2019, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a Convenției cu privire la Drepturile Copilului, FONPC sărbătorește cea de a X –a ediție a „Festivalului Drepturilor Copilului”.

Competiția anuală ”Premiile Drepturile Copilului Korczak”  este cel mai important proiect dedicat promovării drepturilor copilului, adresat sectorului asociativ și public din România, precum și mass-mediei și este organizat în cadrul proiectului „Festivalul Drepturile Copilului 2019”, implementat de către Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, în parteneriat cu Ambasada Poloniei, Institutul Polonez din București, Delegația Walonie Bruxelles, Fundația Terre des hommes Elveția,  Fundația Internațională pentru Copil şi Familie „Dr. Alexandra Zugrăvescu”,  Fundația SERA România, Asociația Umanitară CONCORDIA, Policy Center for Roma and Minorities.

17.30 – 18.00 – Primirea participanților

Gala se va desfășura la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din București . Cu o vechime de peste 160 de ani, TNB este o instituție – reper pentru cultura românească, un adevărat brand cultural național fiind totodată unul din principalii generatori de imagine a României. Numeroase generații de actori străluciţi s-au format și au evoluat pe scena Naţionalului. Sub motto-ul „Un teatru nou pentru un public nou”, Teatrul Național ”I.L. Caragiale” şi-a construit în aceşti ultimi ani un profil repertorial ambiţios, alcătuit din spectacole de referinţă cu texte de mare rezonanţă, susţinute de artişti de prestigiu, actori din toate generaţiile (inclusiv foarte mulţi tineri !), regizori, scenografi.

Gazda Galei de anul acesta este jurnalistul Mihai RĂDULESCU

În prezent, lucrează la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde este realizator de emisiuni. A absolvit Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul NATO, Colegiul Naţional de Apărare. A urmat cursuri de perfecţionare în televiziune, în ţară şi în străinătate, precum şi burse de documentare la sediile UE şi NATO de la Bruxelles.Şi-a început cariera ca jurnalist, în 1992, pentru cotidianul Libertatea, unde 3 ani mai târziu, era şeful secţiei politice. A condus apoi, timp de un an, departamentul politic de la ziarul Curierul Naţional. În TVR a intrat în toamna lui 1996, în urma unui concurs.

„Mi-aş dori ca telespectatorii să mă perceapă în primul rând drept omul care le prezintă rezultatul unui efort colectiv de informare şi producţie. În plan strict personal, aş fi tare fericit dacă m-ar vedea, pur şi simplu, ca unul care ştie despre ce vorbeşte. Mai exact, ca jurnalist de meserie, şi nu ca vedetă – termen care, pentru un prezentator de ştiri, mi se pare complet nepotrivit, dacă nu chiar peiorativ. Pe ce mă bazez? Pe o activitate de presă de aproape 20 de ani, dintre care 15 în televiziune. Am realizat sute de reportaje şi transmisii directe de la marile evenimente politice interne şi internaţionale”.

18.00 – 18.15 Cuvânt de deschidere

  • Domnul Bogdan SIMION, Președinte FONPC
  • Reprezentantul Ministerului Muncii – TBC
  • Bianca Anghilina – reprezentantul copiilor
  • Doamna Agnieszka SKIETERSKA, Director Institutului Polonez din București Andreeas NOVACOVICI – Președinte Consiliul Tinerilor Instituționalizați
  • Kirsten Theuns – Director regional Europa de est, Terre des hommes (TBC)

Acest concurs dedicat profesioniștilor care apără și promovează drepturile copilului

18.15 – 18.20 – Proiecție film despre personalitatea marcantă a lui Janusz Korczak –  Institutului Polonez din București

Bunul doctor Korczak sau bătrânul domn Janusz Korczak, un profesionist de excepție care a trăit în ultima parte a secolului XIX și prima parte a secolului XX, a fost unul dintre cei mai importanți pedagogi și medici polonezi. Astăzi este recunoscut ca fiind părintele drepturilor copilului.

18.20 – 18.50 Moment artistic oferit de Corul de copii –  Cantus Mundi

„Limbajul muzical este cea mai nobilă formă de eliminare a diferențelor sociale, etnice, religioase și rasiale… Este unul dintre cele mai frumoase lucruri care se întâmplă în Europa la ora actuală. Este una dintre cele mai firești și înălțătoare continuări a ceea ce simbolizează Corul Național de Cameră „Madrigal” Ion Marin – dirijor, fondator Cantus Mundi

Programul Național Cantus Mundi își asumă misiunea de arhitect de punți de comunicare și relaționare prin cânt coral între tinerii aparținând tuturor culturilor care conviețuiesc pe teritoriul României și apoi al Europei. Într-o societate în care există nenumărate moduri de a ne dezbina, Cantus Mundi este singura inițiativă durabilă care unește copiii și tinerii României, pentru crearea unei identități sociale omogene, indiferent de educație, religie, etnie și condiție materială sau fizică. Înainte de a deveni un program național finanțat de Guvernul României și coordonat de un comitet interministerial, Cantus Mundi a fost un concept în mintea dirijorului internațional Ion Marin, care și-a propus să creeze cel mai amplu program de integrare socială prin cânt coral destinat copiilor și tinerilor din România. Primul pas în conturarea acestui demers a fost implicarea membrilor Corului Madrigal, ansamblu a cărui experiență profesională depășește jumătate de secol pe scene de pe întreg mapamondul.

18.50 – 19.00 Întâlnire cu o prințesă ….

Prințesa Urbană – Ioana Chicet-Macoveiciuc, este fost jurnalist, actualmente scriitor de carte și de blog și organizator de evenimente pentru părinți. Are 15 ani de experiență în presa scrisă (ca redactor, reporter, editor și coordonator de revistă), project management și comunicare online (în agenții, dar și în departamentele de comunicare ale unor branduri românești). În prezent scrie pe www.printesaurbana.ro din ianuarie 2007 și așa cum spune și ea de când a devenit mamă, subiectele de pe blog se învârt în jurul vieții de familie, al unui stil de viață sănătos, al dezvoltării de sine și al creșterii copiilor cu respect și blândețe.

”Scriu despre copiii mei, despre mine, despre tot ce ne face viața frumoasă. Încerc să ajut cu informații bine documentate, cu simțăminte și experiențele noastre, cu lucruri și stări, ca tot mai mulți copiii din jurul nostru să simtă în fiecare zi, de o sută de ori pe zi, ce-a simțit Sofia mea în dimineața aceea de aprilie”.

19.00– 19.20 – Decernarea Premiilor “Drepturile Copilului Korczak” – partea I

Premiile Drepturilor Copilului acordate de FONPC și partenerii săi poartă numele celebrului pedagog polonez de origine evreiască Janusz KORCZAK, născut în 1878 sau 1879, la inițiativa Institutului Polonez din București.

Premiile „Drepturile Copilului Korczak” reprezintă o recompensă pentru persoanele cu activitate remarcabilă în sfera promovării, protecției şi monitorizării drepturilor copilului, persoane care lucrează pentru sau împreună cu copiii din România în vederea respectării drepturilor acestora.

Președintele juriului:

  • Bogdan Simion – Președinte FONPC

Membrii juriului :

  • Agnieszka SKIETERSKA, Director Institutului Polonez din București, Katarzyna Zalaszewska și Ana Nicolau – Institutul Polonez
  • Elena TUDOR – Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție
  • Andreas NOVACOVICI – Consiliul Tinerilor Instituționalizați
  • Petre Anghel – City manager Primăria Chiajna
  • Eduard Petrescu – Unicef România
  • Doru Buzducea – Președinte Colegiul Asistenților Sociali din România
  • Ana Maria Bajan – Director Marketing Caroli Foods Group

19.20 – 19.40 Moment artistic – piesă de teatru oferită de trupa PlayHood

Copiii din PlayHood s-au salvat prin teatru din lumea ghetourilor Ferentariului şi au ajuns să fie aplaudaţi la scenă deschisă de nume mari ale teatrului românesc.

Playhood este prima trupă de teatru de adolescenți romi din România care tranferă experiențele de viață din ghetourile din Ferentari în acte artistice menite să combată stereotipurile despre sărăcie, etnie și marginalizare. Axat pe dezvoltarea potențialului creativ a peste 60 de copii cu vârste între 12 și 18 ani din Ferentari, proiectul Playhood și-a conturat identitatea în jurul capacitării copiilor din ghetou prin facilitarea conturării unei voci autentice prin artă. Proiectul Playhood, coordonat de actorul Ionuţ Oprea, “se concentrează pe creșterea stimei de sine, îmbunătățirea abilităților de comunicare, creșterea capacității de a lucra în echipă, precum și pe reducerea agresivității.

Playhood redefinește matricea educațională clasică, folosind teatrul ca un purtător de cuvânt al accesului la educație pentru toți copiii, indiferent de mediul din care provin. Prin intermediul pieselor Povestiri din Curtea Scolii, Home și Friday, precum și prin participarea la cel mai important festival de teatru pentru adolescenți din România, Ideo Ideis, Playhood demonstrează că există un potențial artistic ignorat în comunitățile sărace din România. De asemenea, Playhood e un manifest pentru acces la oportunități egale pentru toți copiii din România, indiferent de condiția socială și identitatea etnică.

19.40 – 19.50 Împreună pentru siguranța copiilor – Elena Matache, director executiv Organizația Umanitară CONCORDIA

CONCORDIA este o organizație independentă, neguvernamentală și non-profit, cu un istoric de 28 de ani în România, care are ca misiune susținerea şi (re)integrarea socială, familială, școlară și profesională a copiilor, tinerilor și familiilor aflate în dificultate, spre o viață independentă și autonomă. Proiectele lor se derulează în București, Ploiești și Ariceștii Rahtivani, Județul Prahova, și se adresează unui număr de peste 2.000 de persoane anual.

Principalele servicii ale CONCORDIA asigură îndeplinirea misiunii sale: îngrijire și educație pentru copii și tineri în case de tip familial, educație vocațională și formare profesională, consiliere și orientare profesională, locuințe protejate, ateliere pentru deprinderea abilităților de viață independentă, adăpost de noapte, centru de zi pentru copii și servicii în comunitate.

19.50 – 20:10 – Decernarea Premiilor “Drepturile Copilului Korczak” – partea II

Trofeele oferite câștigătorilor sunt create de către artista Anca BENERA.

„Premiile Drepturile Copilului Korczak” a devenit o marcă cunoscută și recunoscută la nivel național și internațional, un eveniment anual foarte important pentru sectorul public, privat și mass-media, care este coordonat de către Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil – FONPC.

20.10 – 21.30 – Cocktail

#spirou4rights – Expoziție de benzi desenate SPIROU pe tematica drepturilor copilului sprijinită de către Delegația Wallonie-Bruxelles

Seară Galei continuă cu delicii oferite de partenerii noștri de la Caroli Foods Group, Restaurantele Gargantua, Apriori Wine și rețeaua de alimentare „Berezka”.

Degustări oferite de sponsorii noștri de la Caroli Foods.

”Ești mai încrezător când știi ce-ti da putere” este deviza liderului pe piața mezelurilor din Romania. Prin atenția constantă pentru calitate și siguranță, asigurate de investițiile în tehnologii de ultima generație Caroli Foods Group oferă produce de înaltă calitate. Gustul inconfundabil care ne face fiecare zi mai bună este asigurat de controlul riguros și standardele ridicate pe care le aplică în fiecare etapă a proceselor de producție și distribuție.

Așa cum le trădează și numele cele trei restaurante Gargantua din București își întâmpină oaspeții de fiecare dată într-o atmosferă boemă de inspirație franceză asezonată cu elemente moderne și mai ales cu multă căldură și prietenie. De la citatele în franceza veche de pe oglinda restaurantului și până la preparatele pregătite minuțios in-house, Gargantua exprimă stilul de viață specific parizian. Însuși numele este inspirat de celebrul personaj al lui Rabelais, mereu însetat, înfometat și dornic de a cunoaște plăcerile vieții departe de orice constrângeri.

Seara continuă cu o degustare de vinuri de la Apriori Wine. Gustul vinului spumant este unul ușor cu arome ușoare de flori de vară care va oferi serilor ce urmează o atmosferă perfectă. Excelența vinurilor Apriori Wine începe în sudul Moldovei – Cantemir și Taraclia. Acolo cresc cuminte sub soare struguri de cea mai înaltă calitate și pe care, după ce-i recoltăm cu grijă, îi transformăm, sub supravegherea strictă a oenologilor noștri talentați, în vinuri seci, vinuri dulci și spumante de o calitate ireproșabilă. Despre calitatea acestora vorbește și multiplele medalii câștigate la concursuri vinicole internaționale, dar și aprecierea consumatorilor noștri, ajungând astfel printre liderii pieței locale. Iar adițional calității, oferim și un preț onest. Apriori Wine — ”un vin cu personalitate, un vin al emoțiilor adevărate, un vin creat pentru că ne ești drag…”

Și pentru ca seara să fie perfectă și pentru copii, căci despre ei este vorba, fiecare copil participant la Gală va primi cadouri din partea sponsorilor și prietenilor noștri de la rețeaua de alimentare „Berezka”. Este vorba despre o companie-holding care are în prezent o rețea de 8 magazine în România. Magazinele Berezka oferă clienților un asortiment bogat de produse alimentare deosebite pentru România, însă tradiționale pentru Rusia și CSI. Clienții intră de obicei din curiozitate aici, însă odată intrați în universul Berezka îi așteaptă surprize foarte plăcute, mâncăruri și alte produse de origine rusă sau din alte țări slave. Dacă intrați pe pagina lor de web veți putea găsi inclusiv rețete delicioase.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava