Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Național al Elevilor, structura care își asumă reprezentarea drepturilor și a intereselor elevilor la nivel național, are plăcerea de a organiza prima ediție a Galei Elevului Reprezentant, eveniment organizat sub egida Proiectului „România Educată”, ce se va desfășura în data de 22 iulie 2018, începând cu ora 18:30 în Aula Magna din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Rigiditatea sistemului la schimbare a devenit treptat un laitmotiv în țara noastră, fapt care ne-a determinat să inițiem acest proiect, prin care să ne arătăm recunoștința față de actorii educaționali care reușesc să facă ceea la ce sistemul eșuează constant: să depășească starea de latență, să încurajeze la implicare civică și să lupte pentru o educație de calitate. Astfel, am deschis un apel în care persoanele care cunoșteau astfel de exemple de bună practică să le împărtășească cu noi. Cele cince categorii pentru care s-au putut face nominalizări au fost: „Profesor de 10”, „Consilii școlare ale elevilor care aduc schimbarea”, „Elevi care schimbă comunitatea”, „Reprezentanți ai elevilor”, „Alumni ai Consiliului Elevilor”.

În cadru manifestărilor desfășurate sub umbrela acestui eveniment, în dimineața de 23 iulie, Consiliul Național al Elevilor lansează ediția a doua a Raportului privind Starea Învățământului Preuniversitar, o radiografie a educației din țara noastră din perspectiva elevilor în cadrul dezbaterii „Neajunsurile învățământului românesc” la care vor participa reprezentanți ai tuturor actorior relevanți. Cu acest prilej ne dorim să tragem un semnal de alarmă asupra stării precare a diferitelor aspecte ale unităților de învățământ din România, de la gradul respectării drepturilor elevilor până la infrastructură și multe altele, care se încearcă adeseori să fie ascunse în spatele prea puținelor performanțe ale sistemului.

În acest sens, am dori să punctăm faptul că în continuare există o multitudine de aspecte alarmante ce este obligatoriu să fie îmbunătățite pentru ca excepțiile prezentate în cadrul Galei să devină o regulă în sistemul de învățământ.

Pentru mai multe detalii despre Gala Elevului Reprezentant, accesați link-ul: https://consiliulelevilor.com/gala-elevului-reprezentant/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava