Grupul Ecologic de Colaborare Bucovina a anunţat că va continua acţiunea de salvare a teilor din Suceava care trebuie tăiaţi pentru a face loc parcărilor de pe bulevardul George Enescu şi strada Universităţii. Acţiunea a demarat sâmbătă 21 februarie, pe strada Universităţii şi a continuat duminică, 22 februarie, pe bdul George Enescu. Secretarul executiv al GEC Bucovina, Beatrice Ştefănescu, a explicat că fiecare voluntar participant la acţiune care transmite o imagine cu arborele adoptat, primeşte un “certificat de adoptie”. Ea a mai precizat că pe baza acestor imagini, voluntarii care au adoptat arbori vor putea verifica dacă Primăria Suceava şi-a respectat promisiunea de a replanta sau de a readuce arborii pe locul unde se află acum.

“Luni dimineaţă primarul Sucevei, domnul Ion Lungu a promis replantarea arborilor, motivând că astfel este întocmit proiectul de extindere a spaţiilor de parcare în zonă.Ne menţinem invitaţia adresată primăriei ca, peste un an, să putem constata împreună modul de îndeplinire a promisiunilor privind refacerea zonelor verzi reprezentate de cei 70 de arbori afectaţi de lucrările de extindere a parcărilor auto”, a spus reprezentantul GEC Bucovina, care a adăugat că „acţiunea noastră este un exerciţiu sucevean de democraţie participativă şi de implicare a societăţii civile în monitorizarea aplicării deciziilor autorităţilor publice locale. Cei care doresc să ni se alature, sunt bineveniti. Suntem deschişi la orice alte idei care nu implică violenţă”.

GEC Bucovina continuă acţiunea de salvare a teilor din Suceava care trebuie tăiaţi pentru a face loc parcărilor, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava