Concert pascal
MOPAN Suceava

Câștigătorul de Oscar George Clooney crede că Premiile Academiei Americane de Film se îndreaptă într-o direcție greșită, după controversele care au luat naștere anul acesta în contextul în care nominalizările au fost anunţate, iar artiştii de culoare au fost trecuţi cu vederea pentru al doilea an consecutiv, notează contactmusi.com.

Faimosul actor, în vârstă de 54 de ani, se altură astfel unui număr mare de vedete hollywoodiene care și-au exprimat nemulțumirea cu privire la lipsa de diversitate a Academiei de Film Americane. Clooney a spus, într-un interviu pentru Variety: „Dacă privești în urmă cu zece ani, constați că Academia făcea o treabă bună. Gândiți-vă cât de mulți afro-americani au fost nominalizați. Cred că afro-americanii au dreptate atunci când susţin că industria nu-i pune în valoare suficient de mult. Chiar cred că este cât se poate de adevărat. Să ne amintim câțiva dintre cei care au fost nominalizați în trecut. În 2004, cred, sigur au fost nominalizați artiști de culoare – cum ar fi Don Cheadle, Morgan Freeman. Dintr-o dată, simți că totul merge în direcția greșită.”

George Clooney este sigur că anul acesta au fost lăsați actori pe din afară. „Au fost patru filme anul acesta: Creed ar fi putut primi nominalizări; Concussion ar fi putut să primească o nominalizare prin Will Smith; Idris Elba ar fi putut fi nominalizar pentru Beasts of No Nation; iar Straight Outta Compton ar fi putut fi nominalizat. Și, cu siguranță, anul trecut regizoarea Ava DuVernay ar fi trebuit să primească o nominalizare pentru Selma – cred că este absolut ridicol că nu a fost băgată în seamă.”, a explicat starul american, potrivit ContactMusic.

Însă, Clooney crede că vina nu aparține în totalitate Academiei de Film Americane: „Sincer, cred că ar trebui să fie mai multe oportunităţi. Ar trebui să fie 20, 30 sau 40 de filme de calitate pe care oamenii să le ia în considerare pentru Oscar. Apropo, vorbim de afro-americani. În cazul hispanicilor, situaţia este chiar mai rea. Trebuie să fim mai buni la asta. Obişnuiam să fim mai buni”, a concluzionat artistul.

George Clooney: „Oscarurile merg într-o direcție greșită”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Vedete
Etichete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava