Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a prezentat astăzi care este oferta cadru pe care liberalii, şi el personal, o vor prezenta la alegerile locale din judeţ. Gheorghe Flutur a spus că în calitate de candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava va veni în faţa sucevenilor cu o ofertă structurată pe mai multe capitole. Flutur a spus că în primul rând, misiunea echipei liberale în judeţul Suceava va fi relansarea procesului de dezvoltare a judeţului, „după perioada de stagnare din pesedistă”. El a subliniat că cel mai important obiectiv va fi creşterea nivelului de salarizare, a veniturilor şi dezvoltarea economică a judeţului, care în aceşti ultimi patru ani a fost una extrem de modestă. Gheorghe Flutur a precizat că un alt obiectiv va fi atragerea de fonduri pentru judeţ, scopul fiind acela de a creşte veniturile populaţiei şi de a asigura bunăstarea, siguranţa şi confortul locuitorilor judeţului Suceava. „Una dintre principalele direcţii de acţiune pe care ne vom axa va fi şi modernizarea infrastructurii judeţului, atât cea de transport, drumuri, căi ferate, aeroport, cât şi infrastructura de utilităţi, apă canal, şi infrastructura şcolară, sanitară, culturală şi turistică”, a spus Gheorghe Flutur. Liderul PNL Suceava a adăugat că o altă prioritate a liberalilor va fi şi punerea în valoare, mai eficientă, a resurselor naturale din judeţ, fir că e vorba despre resursele turistice, sau despre resursa umană, care este insuficient valorificată. „Cu asta vom începe, şi anume resursa umană, şi mă refer în special la tineri, cărora trebuie să le oferim locuri de muncă. În acelaşi timp, ne vom axa şi pe încurajarea parteneriatelor şi a asocierilor, şi pe dezvoltarea culturii asociative. Şi asta pentru a promova mai intens brandul Bucovina. Vrem să relansăm în forţă brandul Bucovina”, a mai explicat Gheorghe Flutur.

Pe de altă parte, preşedintele PNL Suceava a ţinut să precizeze că a citit strategia de dezvoltare a judeţului propusă de actuala conducere PSD a Consiliului Judeţean, subliniind că este „îngrijorat de lipsa de viziune a social democraţilor pentru viitorul acestei zone şi de lipsa de investiţii din Regiunea de Nord-Est, în special din judeţul Suceava”.
Gheorghe Flutur a arătat că un proiect important şi prioritar ar trebui să fie Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Suceava – Botoşani. „Am studiat lista preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Paul Juncker, cu posibilităţile de accesare de fonduri europene şi putem obţine finanţări importante. Clujul e în situaţia de a primi 500 de milioane de euro pentru a pune în valoare zona, pe o componentă IT. Şi sunt hotărât ca împreună cu primarul Ion Lungu să dezvoltăm aceste mari proiecte care se pot realiza pe aglomerarea urbană Suceava – Botoşani, cu zonele învecinate, cu o populaţie totală de circa 300.000 de persoane. Suceava trebuie să se asocieze pentru a veni cu proiecte inovatoare. Şi urgent trebuie să promovăm proiecte mari, pentru a scoate din întuneric zona Suceava – Botoşani”, a declarat preşedintele PNL Suceava. El a arătat că mandatul liberalilor pentru următorii patru ani trebuie să fie unul în care trebuie să rezolve problema deficitului de venituri al populaţiei din această zonă a ţării.
Gheorghe Flutur a amintit şi de faptul că săptămâna viitoare va solicita şi rediscutarea Masterplanului General de Transporturi al României, precizând că în actuala formă, atât Suceava, cât şi Botoşaniul, au fost uitate din puntul de vedere al investiţiilor în infrastructură. Flutur a spus că o prioritate trebuie să urgentarea procedurilor pentru începerea studiilor de fezabilitate pentru autostrăzile Est – Vest şi Suceava – Bucureşti. De asemenea, el a arătat că trebuie găsite soluţii urgente şi pentru construcţia unei şosele rapide pe ruta Siret – Suceava – Roman.

Gheorghe Flutur a prezentat oferta liberalilor pentru dezvoltarea judeţului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava