Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit, astăzi, titlul de „Omul anului 2019” din partea Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Românești din Cernăuți, Ucraina. Diploma i-a fost oferită lui Gheorghe Flutur pe scena din centrul Sucevei, acolo unde s-a desfășurat Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă. Diploma i-a fost acordată pentru contribuția deosebită adusă de Gheorghe Flutur la organizarea de acțiuni educaționale și culturale în vederea valorificării patrimoniului cultural românesc și pentru efortul depus în păstrarea identității neamului românesc peste hotarele țării. Diploma de excelență este semnată de președintele Consiliului Director al Centrului Bucovinean de Artă din Cernăuți, Iurie Levcic.

Vizibil emoționat de primirea acestei diplome, Gheorghe Flutur a declarat că împarte acest titlu cu românii din Sudul Bucovinei. El le-a transmis celor care i-au oferit diploma că „pe Casa de Cultură din Suceava scrie <Bucovina – Tradiţii, Cultură, Natură, într-un cuvânt autentic. Şi consider că autenticul trebuie încurajat. Împart acest titlu cu locuitorii din Sudul Bucovinei, cu promisiunea că vom fi în continuare aceeaşi apărători şi susţinători ai fraţilor noştri din Nordul Bucovinei. Este un titlu foarte onorant pentru mine.

Gheorghe Flutur consideră că a primit această diplomă pentru eforturile pe care le-a făcut de-a lungul timpului pentru păstrarea românismului în Nordul Bucovinei. „Şi aici au fost foarte multe acţiuni, proiecte transfrontaliere culturale comune, participarea românilor din Nordul Bucovinei la întâlniri culturale, încurajarea formaţiilor de artişti care păstrează limba românilor şi obiceiurilor, care au vizitat Sudul Bucovinei, participând la tabere de creaţie şi festivaluri. Dar pot să spun că și ca om politic am militat pentru păstrarea drepturilor românilor și păstrarea tradiţiilor şi obiceiurilor. Iar ei văd un sprijin în toate aceste acțiuni”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

Trebuie spus că în vara acestui an, la deschiderea Festivalului de Artă Medievală din Cetatea de Scaun a Sucevei, Gheorghe Flutur a primit titlul de Cetățean de Onoare al Raionului Soroca din Republica Moldova.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava